RF/SISU

Idrottsatsning i Bredsand – startar med lovaktiviteter för unga

Dela

Bredsand är ett av Sundsvalls idrottssvaga områden. Under året kommer det sättas in flera insatser för att ändra på det genom RF-SISU Västernorrlands nya Bredsandsprojekt ”Bredidrott”. Projektet rivstartar med aktiviteter för ungdomar under sportlovet vecka 10.

Ann Danielsson, projektledare för Bredidrott i Bredsand
Ann Danielsson, projektledare för Bredidrott i Bredsand

Idrottsrörelsen befinner sig just nu i en förändringsresa, där en av utmaningarna är att inkludera de som i dag står utanför idrottsrörelsen. RF-SISU Västernorrland drog i början av 2020 igång ett nytt projekt i Bredsand med syfte att få fler ungdomar i rörelse och att på sikt få dem att komma in i idrottsrörelsen. I uppstartsfasen har RF-SISU bland annat varit med och hjälpt Bredsandsborna att bilda en förening och nu gasar projektet igång på allvar, bland annat anordnas riktade lovaktiviteter samt prova-på-verksamhet i samarbete med föreningar.

Ann Danielsson har jobbat som idrottslärare på Bredsands skola i många år och hon är den som leder projektet åt RF-SISU Västernorrland. Hon både känner området och ortsborna och vet vilka såväl utmaningar som önskemål som finns.

- Det finns redan bra fotbollsverksamhet i Bredsand men i det här projektet får barnen chans att prova på fler idrotter med ledare från flera olika föreningar. Det som har efterfrågats mest i vår är möjlighet att testa slalom, skridskor, basket och innebandy, säger hon.

Viktigt med delaktighet

Projektet, som till att börja med pågår under 2020, bidrar även till nya idrottsledare som får utbildning i bland annat ledarskap, åldersanpassad fysisk träning, föreningslära och värdegrundsfrågor. Genom ett nytt sätt att organisera idrott på har barn och ungdomar möjlighet både att idrotta i förening men också få möjlighet att bli ledare. Delaktigheten är viktig.

- Vi har tagit in olika förslag från barn och ungdomar i Bredsand och en grupp skolelever har arbetat fram namnet Bredidrott på projektet, berättar Danielsson.

Direkt efter lovet fortsätter projektet med prova-på-verksamhet i form av att man får testa innebandy med Klockarbergets BK under fyra veckor i mars samt basket med KFUM Sundsvall under april och maj.

Lovaktiviteter för barn klass 4-6:

Måndag 2 mars: Slalom för åk 7-9 samt gymnasiet tillsammans med Nolby Alpina

Tisdag 3 mars: 10-16: För åk 3-6: Basket, fotboll, skridsko och lekar. KFUM Sundsvall, GIF Sundsvall Back2Basic.

Onsdag 4 mars: 10-12: Skridskor för åk 4-9 tillsammans med NSK i Modin-Zetterberghallen i Njurunda

Torsdag 5 mars: Slalom för åk 5-6 i Nolbybacken tillsammans med Nolby Alpina

Fredag 6 mars: Slalom åk 4 i Nolbybacken tillsammans med Nolby Alpina

Nyckelord

Kontakter

Ann Danielsson, projektledare för idrottssvaga områden i Bredsand

Mobilnr: 070-356 33 77

Mail: ann.danielsson@rfsisu.se

Bilder

Ann Danielsson, projektledare för Bredidrott i Bredsand
Ann Danielsson, projektledare för Bredidrott i Bredsand
Ladda ned bild
Ann Danielsson
Ann Danielsson
Ladda ned bild

Dokument

Länkar

Om

RF/SISU
RF/SISURF-SISU Västernorrland är Riksidrottsförbundet och SISU Idrottsutbildarnas regionala organisation i Västernorrlands län. Vi företräder, utvecklar, utbildar och stödjer idrottsföreningar och specialidrottsdistriktsförbund i länet.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

Beslut i Riksidrottsstyrelsen att egna medel går till bekämpning av corona31.3.2020 08:27:58 CESTPressmeddelande

Riksidrottsstyrelsen har fattat beslut om att det bör finnas möjlighet för föreningar att söka projektstöd inom ramen för barn- och ungdomsidrotten via ytterligare ett kriterium, nämligen bibehållen verksamhet under tiden för restriktioner med anledning av Coronapandemin. Det kan handla om att köpa in utrustning för att bedriva utomhusträning eller genomföra annorlunda idrottsverksamhet, exempelvis digital.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum