Upplands Väsby kommun

Idrottsföreningar slipper lokalhyra i fyra månader

Dela

Kultur- och fritidsnämnden efterskänker fyra månaders hyreskostnad till de föreningar som använder kommunägda idrottslokaler och planer. Hyreslättnaden tillsammans med flera andra åtgärder sker för att stödja föreningslivet och Väsbys unga i den pågående situationen med covid-19.

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)

Beslutet om lokalhyrorna innebär att föreningar som använder kommunens hallar, planer och andra träningslokaler slipper betala hyra för perioden 1 mars - 30 juni 2020. Hyreslättnaden för föreningslivet innebär att kultur- och fritidsnämnden tar på sig en kostnad på cirka en miljon kronor.

- Idrottsföreningarna är viktiga och ett stort stöd i vårt samhälle. Vi är angelägna om att idrottsföreningarna mår bra och känner att vi backar upp dem i det rådande läget med bland annat minskade intäkter, säger kultur- och fritidsnämndens ordförande Andrea Möllerberg (VB).

Med anledning av covid-19 tog nämnden även beslut om att finansiera utökade resurser för fristående Runbygården och de kommunala fritidsgårdarna i sommar. Ett särskilt trygghetsprojekt sjösätts med ungdomar som ska slussa in andra ungdomar i verksamheter och aktiviteter. Och Gunnes gård får ett särskilt bidrag för att aktivera 60 barn och unga i sommar.

- På grund av det rådande läget väntas många ungdomar vara kvar i Väsby i sommar. Då är det extra viktigt att vi och föreningslivet hittar på meningsfulla aktiviteter för dem, säger kultur- och fritidschef Maria Röstberg.

Vid sammanträdet beslutade nämnden att tillskjuta 400 000 kronor att fördela mellan föreningar som ordnar aktiviteter för ungdomar under sommarlovet. Under tidigare år har kommunen fått statliga medel för att genomföra lovaktiviteter, men i år finns inga sådana medel att tillgå.

De föreningar som är intresserade av bidraget ska lämna in en skriftlig ansökan till kultur- och fritidskontoret senast 15 juni.

Kontakter

Andrea Möllerberg (VB)Ordförande i kultur- och fritidsnämnden

070-873 21 22

Bilder

Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Foto: Mostphotos (får endast användas med fotografens godkännande)
Ladda ned bild

Om

Upplands Väsby kommun
Upplands Väsby kommun
Dragonvägen 86
194 80 Upplands väsby

08-590 970 00http://www.upplandsvasby.se/

Upplands Väsby kommun har idag över 45 000 invånare. Kommunen, som har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Uppsala, med 7 minuter till Arlanda, genomgår sedan några år tillbaka en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet.

Följ Upplands Väsby kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Upplands Väsby kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum