Huddinge Kommun

”If Seeing is Believing” - utställning om seendets komplexitet på Fullersta Gård

Dela

Fullersta Gård presenterar stolt grupputställningen ”If Seeing is Believing”. Den visar verk av sju konstnärer från olika länder som behandlar seende i olika bemärkelser. Utställningen pågår från 11 november 2017 till 4 mars 2018.

– I motsats till vad man kan tro är seende inte enbart passiv uppfattning, utan i själva verket en process där tidigare erfarenheter, kulturell identitet och personlighet spelar en stor roll. Synen bedrar oss ofta eftersom hjärnan gör förenklingar och antaganden baserade på tidigare erfarenheter. Trots det finns det föreställningar om att det som kan ses är sant och verkligt, säger Peter Bergman, chef Fullersta gård.

Utställningen innehåller foto, installationer, måleri och video. Konstnärskap som tidigare aldrig presenterats i Sverige visas tillsammans med konstnärer som är bekanta för den svenska konstpubliken. Konstnärerna arbetar bland annat med optik, teknik och media för att förstå och påverka verkligheten.

– Vi lever i en tid där vi överöses med visuell information från otaliga källor. Att blunda är sällan ett alternativ, ska vi kanske istället titta igen med nya ögon, säger Peter Bergman.

Deltagande konstnärer:

Lena Bergendahl, Sverige, Petra Cortright, USA, Toril Johannessen, Norge, Windy Fur Rundgren, Sverige, Mykola Ridnyi, Ukraina, Aleksandra Vajd, Slovenien och Hynek Alt, Tjeckien.

För mer information kontakta:

Peter Bergman, chef Fullersta gård, 08-535 317 25, peter.bergman@huddinge.se

Ulrika Lamberth, PR-ansvarig Huddinge kommun, 08-535 301 71, ulrika.lamberth@huddinge.se

Läs mer om utställningen ”If seeing is believing”.

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med mer än 100 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv. 

Dokument

Om

Huddinge Kommun
Huddinge Kommun
Kommunalvägen 28
141 85 Huddinge

08-535 300 00http://www.huddinge.se

Huddinge har en ung befolkning och växer snabbt – med över 110 000 invånare är vi den största kommunen i länet efter Stockholms stad. Huddinge ligger bara 15 minuter från Stockholm C och kännetecknas av stark utveckling, unika naturmiljöer och ett mångsidigt näringsliv.

Följ Huddinge Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Huddinge Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum