If Skadeförsäkring

If släpper körkortsappen Vägvis!

Dela

I veckan släpps Vägvis – appen som ska hjälpa ungdomar på vägen fram till körkortet, men som också ska göra dem till tryggare och säkrare bilister i trafiken.

Appen är tänkt att fungera som ett hjälpmedel för övningsköraren under hela inlärningsprocessen – från de första motorstoppen och stapplande försöken att bemästra kopplingen, hela vägen fram till uppkörningen – och är uppbyggd kring målsättningen att komma upp i den totala körsträckan 2000 kilometer. Allteftersom användaren samlar på sig kilometer låses nya nivåer upp i appen med utmaningar och övningar. Man kan även öva på teorifrågor – tusen olika frågor totalt – direkt i mobilen. Vägvis innehåller därtill många goda råd och tips på bilkörning, en fördel för både den som övningskör och den som handleder.

- Vi tror att man blir en bättre och tryggare bilförare ju mer man faktiskt är ute och kör, och vi tror att det här är ett både effektivt och roligt sätt att få ungdomar att ge sig ut på vägarna och skaffa sig erfarenhet och trafikvana, säger Lisa Munkhammar, personförsäkringsspecialist och ansvarig för utvecklingen av Vägvis.

Vägvis är helt och hållet byggd, designad och utvecklad på Ifs egna Tech Lab. Första lanseringen skedde i Norge för lite mer drygt ett år sedan, där appen laddats ned flitigt sedan dess.

- Vägvis i Norge har varit en succé! Över 25 tusen övningskörare har laddat ner och använt appen, och vi hoppas förstås att många ska få hjälp av den även här i Sverige, säger Lisa Munkhammar.

Förutom att göra ungdomar till mer vana förare finns det också försäkringsfördelar med att använda Vägvis. Användare som nått 2000 kilometer och låst upp alla nivåer i appen behöver nämligen inte betala det tillägg för unga förare (mellan 18-25 år) som annars tillkommer den vanliga bilförsäkringspremien när den nyblivna körkortsinnehavaren ska stå med som medförare på familjens bil.

Klicka här för att ladda ner Vägvis via App Store eller Google Play.

Bilder

Om

If Skadeförsäkring
If Skadeförsäkring

106 80 Stockholm

+46 771-43 00 00

Lugn, vi hjälper dig.

If är Nordens största skadeförsäkringsbolag med cirka 3,6 miljoner kunder i Norden och Baltikum. Vi erbjuder bland annat bilförsäkring, hemförsäkring och barnförsäkring för privatpersoner samt olika typer av företagsförsäkringar för små och stora kunder. Koncernen har cirka 6 800 anställda.

If bildades 1999 när svenska Skandias och norska Storebrands skadeförsäkringsverksamheter fusionerades. If är helägt av den finska bankkoncernen Sampo.

Följ If Skadeförsäkring

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från If Skadeförsäkring

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum