Sverige för UNHCR

IKEA säljer regnbågskasse till förmån för UNHCR

Dela

Idag torsdag 25 juli startar IKEA Sverige i samarbete med FN:s flyktingorgan UNHCR en nationell kampanj för allas rätt att vara sig själv. I samtliga svenska IKEA-varuhus säljs en regnbågsfärgad kasse där hela överskottet går till UNHCR:s arbete med att skydda hbtq+flyktingar i världen.

IKEA:s regnbågskasse säljs i  samtliga svenska IKEA-varuhus till förmån för UNHCR:s arbete. Foto: IKEA
IKEA:s regnbågskasse säljs i samtliga svenska IKEA-varuhus till förmån för UNHCR:s arbete. Foto: IKEA

IKEAs klassiska blå påse är IKEAs mest sålda produkt någonsin och en av världens mest sålda påsar. Idag börjar IKEA sälja en färgglad kompis till den populära kassen – FRAKTA regnbågskasse. Kassen säljs i alla varuhus i Sverige och överskottet går till UNHCR.

– Att stå upp för allas rätt att vara sig själv tycker vi är en självklarhet, men tyvärr är det inte så överallt. Att vi på IKEA nu tar detta budskap till vår mest sålda produkt någonsin tror vi kan göra skillnad. Som en av de största svenska arbetsgivarna är det oerhört viktigt att vi står upp för jämlikhet, säger Cornelia Kaufmann, HR-chef på IKEA Sverige.

Den regnbågsfärgade kassen har redan fått stor uppmärksamhet i olika medier och är väldigt efterlängtad av kunderna. Allt överskott kassen genererar går oavkortat till FN:s flyktingorgan UNHCR och deras arbete med att skydda hbtq+flyktingar runt om i världen.

– Hbtq+personer över hela världen utsätts dagligen för diskriminering, våld och hot; många har inget annat val än att fly. Vi är väldigt tacksamma och glada över att allt överskott från regnbågskassen går till UNHCR:s arbete för att skydda hbtq+flyktingar. Det här stödet är otroligt viktigt, säger Åsa Widell, generalsekreterare på Sverige för UNHCR.

UNHCR, som är FN:s flyktingorgan, ger människor på flykt nödhjälp, skyddar deras rättigheter och hjälper dem att skapa en bättre framtid. Människor som tvingas fly på grund av sin sexuella läggning eller könstillhörighet är extra utsatta för diskriminering och våld. UNHCR finns på plats över hela världen och arbetar för att ge hbtq+flyktingar skydd och ett liv i trygghet.

– Alla som köper regnbågskassen ger ett litet bidrag till att UNHCR ser till att fler människor får skydd och förutsättningar att skapa en bättre framtid, säger Åsa.

Kontakter

Bilder

IKEA:s regnbågskasse säljs i  samtliga svenska IKEA-varuhus till förmån för UNHCR:s arbete. Foto: IKEA
IKEA:s regnbågskasse säljs i samtliga svenska IKEA-varuhus till förmån för UNHCR:s arbete. Foto: IKEA
Ladda ned bild

Om

Sverige för UNHCR
Sverige för UNHCR
Linnégatan 18
114 47 Stockholm

https://sverigeforunhcr.se/

UNHCR är FN:s flyktingorgan och leder internationella insatser för att skydda människor som har tvingats fly från sina hem på grund av konflikt eller förföljelse. UNHCR ger livräddande nödhjälp som tak över huvudet, mat och vatten, skyddar grundläggande mänskliga rättigheter och tar fram lösningar som ger människor en säker plats de kan kalla sitt hem och där de kan skapa en bättre framtid. UNHCR arbetar även för att statslösa människor ska få en nationalitet.

Sverige för UNHCR är UNHCR:s samarbetspartner i Sverige och arbetar med att samla in pengar samt öka medvetenheten bland allmänheten om situationen för människor som tvingats fly sina hem. Sverige för UNHCR har 90-konto.

Följ Sverige för UNHCR

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sverige för UNHCR

Stjärnspelarna Asmit Begović och Alphonso Davis spelar virtuell fotbollsturnering till förmån för UNHCR:s arbete mot coronaviruset24.4.2020 09:56:11 CESTPressmeddelande

Den berömda AC Milan-målvakten Asmir Begović och FC Bayern Münchens tonårssensation Alphonso Davies kommer att mötas i en eFootball PES2020 livestream-turnering på lördagen den 25 april. De två spelarna, båda före detta flyktingar, kommer att göra upp om segern för att samla in pengar till UNHCR, FN:s flyktingorgans insatser mot covid-19.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum