IKEA testar leverans via Instabox med start idag

Dela

IKEA väljer att samarbeta med frakttjänsten Instabox för göra e-handeln ännu mer flexibel. Leveransalternativet är tillgängligt för kunderna i Storstockholm med start den 31oktober. Faller testet väl ut kan fler kunder runt om i Sverige välja Instabox när de handlar på IKEA.se.

– Våra kunder ska kunna handla var, hur och när de vill. Ibland vill man åka till varuhusen, ibland handla online – ta med själv eller få det hemlevererat. Och nu testar vi möjligheten att hämta IKEA-paket hos Instabox, säger Freddy Johansson, utvecklingsansvarig Stockholm, IKEA Sverige.

Det kommer främst att vara mindre heminredning som levereras via Instabox, så som köksartiklar, soffklädslar och dekoration. IKEA-kunder i Stockholm kommer att ha över 70 uthämtningsställen att välja bland. Den beräknade leveranstiden är kopplad till val av box. Kunden shoppar som vanligt på IKEA.se. Om de har postnummer som ingår i testet och om varorna är i rätt storlek kommer de sedan att kunna välja Instabox som leveransalternativ och bestämma sig för vilken box varorna ska levereras till.

– Vi har sett att det finns ett behov i storstäderna av att ha fler valmöjligheter för våra kunder när de handlar online och nu ger vi våra Stockholmskunder chansen att hämta ut sina varor på fler platser och i många fall även under en längre tid på dygnet, beroende på var Instaboxs skåp är utplacerade, säger Freddy Johansson.

Instabox är utlämningsboxar i olika storlekar. Skåpen är utplacerade runtom i landet, bland annat i Stockholm, i kollektivtrafiknätet, i shoppingcenter, mataffärer och närbutiker. IKEA är första heminredningsaktören hos Instabox.

– IKEA är ledande inom heminredning och är kända för sina smarta lösningar i vardagen. Vi är stolta över att få vara en del av deras e-handelssatsning, där vi tillsammans hoppas kunna bli ännu en smart lösning för folks vardag, säger Alexis Priftis, VD på Instabox.

Testet genomförs av Inter IKEA Systems, global IKEA franchisegivare och ägare av IKEA-konceptet samt IKEA Sverige som ansvarar för kundupplevelse och försäljning i Sverige.

Bilder

Om

IKEA
IKEAIKEAs vision är att skapa en bättre vardag för de många människorna, vilka innefattar våra medarbetare, våra kunder och alla människor vår verksamhet berör. IKEA-produkterna består av rätt kombination av form, funktion, kvalitet, hållbarhet och ett lågt pris – vi kallar det Demokratisk design. IKEA grundades i Älmhult 1943. Idag finns 20 IKEA-varuhus, en kökspop-up samt e-handel i Sverige. Varuhusen hade 38,1 miljoner besök och hemsidan 90 miljoner besök under verksamhetsåret 2017. I Sverige finns cirka 11 000 medarbetare inom IKEA-koncernen, varav cirka 8 200 inom varuhusorganisationen.

www.IKEA.se.twitter.com/IKEASverige

Följ IKEA

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IKEA

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum