IKEM - Innovations- och kemiindustrierna i Sverige AB

IKEM:s ungdomsmagasin Allkemi populär

Dela

Ungdomsmagasin Allkemi, som ges ut av IKEM - Innovations- och kemiindustrierna, kommer ut två gånger per. Tidningen, som ges ut i pappersformat, är populär. En del av upplagan om 20 000 ex distribueras via Utbudet, en webbsida med gratismaterial för lärare. Vårnumret, som kom ut 22 mars, ligger nu etta på listan över beställt material från Utbudet.

Genom ungdomsmagasinet Allkemi får kemiintresserade högstadie- och gymnasieungdomar en gång per termin nyheter om kemi, innovation och hållbar utveckling.

− Målet är att visa nyttan kemikalier och plaster, att ge berättelser som kan motivera till framtida studier inom naturvetenskap, men också att ändra på synen på kemi och kemikalier, säger Ulla Nyman, som ansvarar för utgivningen av Allkemi och IKEM:s övriga skolprojekt.

Innehållet i Allkemi bygger på artiklar som tidigare publicerats i Kemisk Tidskrift.

− Vi gör ett urval efter vad vi tror kan passa för målgruppen och så skrivs de om så att de blir lättare att ta till sig för en lite yngre läsare.

Och konceptet verkar fungera. När IKEM år 2020 utvärderade skolprojekten fick elever som prenumererar på tidningen svara på frågan om de tycker att innehållet i Allkemi har påverkat deras intresse för kemi.

− Litet överraskande, med tanke på att det är en traditionell papperstidskrift, så svarade tre av fem elever att de har blivit mer intresserade av kemi genom tidningen.

Vårnumret av Allkemi innehåller artiklar om bland annat astrokemi, årets nobelpris i kemi, testmetoder utan djurförsök och kemin bakom dyrt och dödligt saffran.

Relaterade länkar

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

IKEM - Innovations- och kemiindustrierna i Sverige AB
IKEM - Innovations- och kemiindustrierna i Sverige ABhttps://www.ikem.se/

Världen står inför stora hållbarhetsutmaningar och våra medlemsföretag är en del av lösningen. Det är såväl stora som små företag som utmanar varandra och driver utvecklingen framåt.

IKEM:s medlemsföretag verkar inom det breda spannet av plast-, gummi-, kemi- och läkemedelsproduktion. Branschens totala förädlingsvärde uppgår till en knappt femtedel av den totala industriproduktionen i Sverige. 

Följ IKEM - Innovations- och kemiindustrierna i Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från IKEM - Innovations- och kemiindustrierna i Sverige AB

Majoriteten av unga tycker att anställda på en arbetsplats borde ha samma anställningsvillkor18.5.2022 10:00:00 CEST | Pressmeddelande

En ny undersökning från Ungdomsbarometern som IKEM har låtit göra visar att en majoritet av 19 till 29-åringar håller med om påståendet ”Jag tycker att alla på̊ en arbetsplats borde ha samma anställningsvillkor – det vill säga ett kollektivavtal för alla medarbetare”. Sju av tio tycker att kollektivavtal är viktigt för arbetstagare i Sverige.

Rysslands invasion har stor inverkan på kemiindustrin – 7 av 10 företag påverkas av brutna leveranser4.5.2022 08:00:00 CEST | Pressmeddelande

Årets första kvartal innebar fortsatta utmaningar för svensk kemiindustri. Trots detta lyckades IKEM:s medlemmar uppnå samma produktionsvolymer som motsvarande kvartal 2021. Enligt en ny rapport från IKEM är utmaningarna framåt desto större. Sju av tio företag upplever direkt eller indirekt påverkan genom brutna leveranser från Ryssland, Belarus och Ukraina. Nu måste näringslivet och politiken kroka arm för att Sverige och EU ska kunna kapa beroendet av Ryssland.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum