Göteborg & Co ABGöteborg & Co AB

Imorgon öppnar bokningen för Göteborgs Kulturkalas

Dela

Imorgon tisdag, den 10 augusti klockan 10 öppnar bokningen av årets programpunkter på Göteborgs Kulturkalas, 20–22 augusti. Säkra dig en plats på just din favoritprogrampunkt. Missa inte årets nyhet Kulturpresenten, utomhusbion på Götaplatsen, teaterföreställning, barn- och ungdomsaktiviteter i Kviberg och allt annat som händer på 70 platser i hela Göteborg. Kolla in programmet och boka en plats på goteborgskulturkalas.se.

Årets nyhet Kulturpresenten gör det möjligt att uppleva kultur på riktigt nära håll på ett pamdemisäkert sätt. Du bokar en kulturakt på goteborgskulturkalas.se som på en bestämd tid kommer till den adress du uppger. En Kulturpresent kan vara till exempel klassisk musik, dans, poesi eller nycirkus. Överraskningen blir total! Varken beställare eller mottagare vet vad presenten innehåller. Under tre dagar levererar 30 aktörer 540 kulturpresenter över hela Göteborg.

– Vi tycker att det här är ett fantastiskt sätt att tillgängliggöra kultur på ett nytt och dessutom pandemianpassat sätt. Vi hoppas också att många kommer att upptäcka nya former av kultur eftersom ingen vet vilken typ av kulturakt som ges bort, säger Birte Niederhaus, konstnärlig ledare på Göteborg & Co för Göteborgs Kulturkalas.

Fysiska akter - från världsartister till unika kulturakter bara för dig

Du kan också ta del av programmet genom att boka plats på en fysisk föreställning, som sker pandemianpassat. Det är ett brett utbud av kultur för alla smaker. Från stora artister som Evergrey, Petter, Lisa Nilsson och hypeade Svalbard Company till unika upplevelser där du är ensam med kulturen. Du kan till exempel få ditt porträtt målat på tre minuter av Amalia Bille eller se en one-on-one dansföreställning på Göteborgsoperan. Utöver detta kan du sätta din egen kreativitet på prov med något av följande: linberedning, nigeriansk matlagning, beat battle, boxning, papperskulpturer, sagoyoga, cirkusakrobatik eller något helt annat. Totalt kan besökare välja på 110 programpunkter på över 70 platser i hela Göteborg.

– Tack vare både nya och gamla samarbeten kan vi presentera ett spännande program. Till exempel har vi detta år etablerat scener på hotell och restauranger som också vill göra en insats för kulturen, säger Anna Mjörnvik, projektledare på Göteborg & Co för Göteborgs Kulturkalas.

Titta hemma från vart du än befinner dig

Det finns också möjlighet att njuta av uppemot 20 akter via Titta Hemma-sidan på goteborgskulturkalas.se. Här hittar du godbitar såsom konserter med Smith & Tell, Silvana Iman, Viruspojkarna, Isabella Lundgren, Ljung med flera. Dessutom kan du ta del av spännande samtal om litteratur och Göteborg som musikstad.

Göteborgs Kulturkalas har i år planerat för att kunna genomföra programmet på ett anpassat sätt, oavsett vilka restriktioner som råder i slutet på augusti. Nästan alla programpunkter med fysiskt deltagande kräver platsbokning, för att undvika stora folksamlingar. I takt med lättade restriktioner så finns det chans att de olika festivalplatserna kan skala upp och släppa fler bokningsbara platser.

Boka din plats eller streama live från goteborgskulturkalas.se.

Kontakter

Petra GamerdingerPR Manager - Press & Medierelationer

Presskontakt och pressansvarig på Göteborg & Co. Ansvarar för internationell destinations-PR i Tyskland och USA.

Tel:+46705723327petra.gamerdinger@goteborg.com

Bilder

Om

Göteborg & Co AB
Göteborg & Co AB
Mässans gata 8
412 51 Göteborg

+46 (0)31-368 40 00http://goteborgco.se

Göteborg & Co:s uppdrag är att få fler att upptäcka och välja Göteborg. Det görs genom att i bred samverkan leda och driva utvecklingen av Göteborg som hållbar destination så att alla som lever och verkar här gynnas av en växande besöksnäring.

Göteborg & Co är moderbolag i klustret Turism,Kultur & Evenemang där Liseberg, Got Event och Göteborgs Stadsteater ingår. Göteborg & Co är en del av Göteborgs Stad.

Ladda ner bilder från vår mediabank.

Följ Göteborg & Co AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Göteborg & Co AB

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum