Yrkesplugget i Sverige AB

Improvisationsteater skall öka intresset för yrkesutbildningar

Dela

Genom humor, kreativitet och interaktivitet lyfts frågan "det aktiva valet" med eleverna på gymnasiemässan.

Albert Häggblom skådespelare & Imrovisatör
Albert Häggblom skådespelare & Imrovisatör

Vi vet att många fördomar florerar bland de som skall göra sina gymnasieval, också att vissa gör sina val beroende på kompisars eller föräldrars påtryckningar. Med Impro-teatern kommer vi lyfta frågan om det egna "aktiva valet" och vikten av detta. Målet är en interaktiv föreställning som ger osäkra elever mer styrka i att göra aktiva val, som bygger på deras egen önskan, intresse och vilja. Går eleverna ett program de valt "själva", är förutsättningen så oändligt mycket större att de fullföljer utbildningen på ett bra sätt. Säger Börje Lundén, marknadschef på Yrkesplugget.

I en egen monter på gymnasiemässan på Stockholmsmässan i Älvsjö kommer tre improvisatörer framträda med en föreställning kallad "VIKTIGT DET DÄR MED ATT VÄLJA". Det blir tre föreställningar under mässdagarna (23-25 november) med start varje dag kl. 13:00. 

Improvisatörerna är:

Elin Almén - skådespelare, komiker och improvisatör. Hon jobbar som kursledare och improvisatör på Improvisationsstudion där hon även driver Mixed Comedy Club, en humorklubb som blandar stand up och karaktärer. Hon gör också gör sketch- och busringningsprogram i P3 och uppträder som stand up-komiker.

Albert Häggblom - finlandssvensk skådespelare och improvisatör från Borgå i södra Finland till. Han är just nu aktuell med Albert Häggbloms Show på Improvisationsstudion (en improviserad talkshow) och Fuck Tinder (en pjäs om app-dating och sex som han skrivit och producerat tillsammans med sin motspelerska)

Johan Mats Fred Karlsson - frilansande skådespelare som just nu jobbar med en teateruppsättning av Harold Pinter Mathissen som har premiär i Januari 2018.

Naturligtvis hoppas vi att "påverkare" som SYV (studie- och yrkesvägledare) och föräldrarna ser föreställningen. Även de kommer ha stor glädje och nytta av det som kommer fram, är vår förhoppning. Avslutar Börje Lundén.

 Föreställningarna sker i monter C17:10

 

För mer information:

Börje Lundén- Marknadschef Yrkesplugget - borje@yrkesplugget.se tel. 073-5295990

Johan Mats Fred Karlsson - Imrovisatör - johan@fred.nu tel. 070-5582524 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Albert Häggblom skådespelare & Imrovisatör
Albert Häggblom skådespelare & Imrovisatör
Ladda ned bild
Elin Almén skådespleare, komiker & improvisatör
Elin Almén skådespleare, komiker & improvisatör
Ladda ned bild
Johan Mats Fred Karlsson skådespelare & improvisatör
Johan Mats Fred Karlsson skådespelare & improvisatör
Ladda ned bild

Länkar

Om

Yrkesplugget i Sverige AB
Yrkesplugget i Sverige AB
Johannesfredsvägen 9-11
168 69 Bromma

08-514 841 40http://www.yrkesplugget.se

Yrkesplugget startades 2006 av Annelee Bergstrand och Kjell-Ove Moss. Tillsammans har de både mångsidig och stor kompetens inom området yrkesutbildningar. 2010 startades Yrkespluggets andra skola, i Uppsala.

Yrkesplugget i Sverige AB har som främsta mål en god ekonomi. Verksamhetens eventuella överskott återinvesteras i bolaget för att bibehålla en bra och jämn kvalité på både undervisning och lokaler.
Skolan satsar på hög personaltäthet och individuella lösningar för sina elever, vilket är ekonomiskt krävande. Trots det är företagets ekonomi stabil och en eventuell lågkonjunktur möter man med tillförsikt. Den goda ekonomin är ett resultat av effektiv resursanvändning. Men också att både personal och elever använder skolans resurser på ett konstruktivt och bra sätt.

Skolans ledning har ett starkt engagemang inom skolutveckling och driver att antal projekt inom området. Man tar också systematiskt emot elever som inte har behörighet till de nationella gymnasieprogrammen.

Yrkesplugget är en skola med god kvalitet och bra resultat. Personalomsättningen och sjukfrånvaron är låg och utvärderingar visar att både elever och personal trivs vilket är ett gott tecken på en bra fungerande skola.

Yrkespluggets personal har tillsammans arbetat fram gemensamma kärnvärden och kvalitetsmål. De skall genomsyra hela verksamheten och vara ett stöd i vårt dagliga arbete. Våra kärnvärden är:  Elevfokuserade, Kompetenta, Nytänkande, Lösningsinriktade, Branschfokuserade och Mångfald.

Följ Yrkesplugget i Sverige AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Yrkesplugget i Sverige AB

Motorbranschen & IF Metall certifierar Sveriges första friskola att bli Motorbranschcollege19.6.2018 15:21Pressmeddelande

Yrkesplugget har utbildat tusentals elever sedan starten 2006. Nu blir skolan den första friskolan i Sverige och även första gymnasium i Stockholm att bli certifierad som Motorbranschcollege. ”Det är med stor ödmjukhet och stolthet som vi mottager detta erkännande som utbildare, att bli certifierade som Motorbranschcollege” säger Annelee Bergstrand som är huvudman för Yrkesplugget.

Privat- och kommunägda gymnasieskolor i Stockholm i gemensam kampanj med Arbetsförmedlingen och branschorganisation20.3.2018 17:38Pressmeddelande

På initiativ från TYA (Transportfackens Yrkes och Arbetsmiljönämnd) och Arbetsförmedlingen går Yrkesplugget, Fredrika Bremergymnasiet (med deras utbildningsanordnare Utbildningsservice) och Stockholms transport och fordonstekniska gymnasium samman i en kampanj för att öka intresset att utbilda sig till yrkesförare på gymnasium och i vuxenutbildningen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum