Europaparlamentet

Inbjudan: Årets upplaga av Europaforum Hässleholm 27-28 oktober

Dela

Minimilöner, rättsstatsprincipen, och migration är några av de ämnen som kommer att lyftas vid årets Europaforum Hässleholm den 27-28 oktober. Följ med oss till Hässleholm för att träffa svenska Europaparlamentariker, Sveriges EU-minister Hans Dahlgren samt experter, forskare och politiker, och ställ dina frågor direkt till politikerna.

Om en knapp vecka är det dags för årets upplaga av Europaforum Hässleholm med ett fullspäckat program och två dagar fulla med panelsamtal om dagsaktuella ärenden. Europaforum kommer ge en god översikt över höstens mest aktuella frågor. Hur går tongångarna i debatterna och varför är dessa frågor viktiga för Sverige och EU?

Missa inte vår EU-minister och våra svenska Europaparlamentariker i Hässleholm:

EU-minister Hans Dahlgren inleder första dagen med ett anförande samt deltar i det första panelsamtalet om höstens hetaste frågor.

Jakop Dalunde (MP) kommer att diskutera järnvägspolitik, höghastighetståg och vad EU behöver göra för att komma på rätt spår

Evin Incir (S) deltar i panelsamtalet om rättsstatsprincipen

Peter Lundgren (SD) deltar i ett samtal om förslaget om gemensamma europeiska minimilöner

Abir Al-Sahlani (C) kommer att samtala om EU:s asyl- och migrationspolitik och hur det går i förhandlingarna

Heléne Fritzon (S) diskuterar ungdomars makt i den europeiska demokratin samt håller tal på nylanseringsceremonin för Europa Direkt Hässleholm på Hessle Wapen, Hotell Statt

Medverkan sker både på plats på Kulturhuset i Hässleholm och digitalt. Arrangemanget är gratis, men föranmälan krävs. Anmäl dig senast den 22 oktober här. Välkommen med din anmälan!

När: 27-28 oktober 2021

Var: Hässleholm Kulturhus: Vattugatan 18, 281 31, Hässleholm

Programinformation och anmälanhttp://www.eu-forum.se/europaforum-2021/program-2021.html

Frågor om Europaforum Hässleholm: office@hassleholm.se

Kontakter

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum