Business Region Göteborg AB

Inbjudan: Har socialt företagande gjort skillnad?

Dela

Under tre år har Business Region Göteborg haft Göteborgs Stads uppdrag att utveckla det sociala företagandet i staden. Det är ett pionjärarbete som intresserar fler kommuner runt om i Sverige. Nu finns en rapport som visar vad arbetet gjort för skillnad. Den 9 juni bjuder vi in till ett seminarium för att presentera rapporten.

Cykelbud, stadsnära odling och cirkus för tryggare barn. Barndesign, kulturmöten och odling som arbetsintegrering. Det är bara sex av de närmare 40 företag och organisationer som fått finansiellt stöd i kombination med affärsutvecklande insatser under projektet.

Och det är första gången i Sverige som en kommun lägger in affärsutveckling i kombination med stödpengar för att utveckla sociala företag.

Ökat intresse för socialt företagande

– Vi är pionjärer med kombinationssatsningen pengastöd och affärsutveckling och ser nu ett starkt ökat intresse från andra kommuner i Sverige för hur vi jobbar, berättare Susanne Robertsson, ansvarig för satsningen på socialt företagande på Business Region Göteborg.

Det sociala företagandet växer såväl i Sverige som i andra länder i världen. Samhällsnyttan blir viktigare i takt med att vi också står inför samhällsutmaningar som vi måste lösa. Där dockar nu många av de sociala innovationerna och företagen an. I takt med att antalet sociala företag ökar, blir det också allt viktigare att de klarar sig långsiktigt ekonomiskt så att det kan skapas nya jobb i Göteborg.

Öppnat nya dörrar

– Vårt arbete har öppnat nya dörrar för många av de sociala företag och organisationer som fått vårt stöd. Framförallt har deras legitimitet ökat och därmed också självförtroendet. För vi gör ju ingen skillnad på affärsutvecklingen i ett socialt företag i förhållande till andra företag, betonar Susanne Robertsson.

9 juni arrangerar Business Region Göteborg ett seminarium för att ta tempen på socialt företagande i Göteborg. Det blir diskussion om framgångar, utmaningar och framtidsvisioner. Samtidigt presenteras en rapport från treårssatsningen.

Representanter från flera andra kommuner närvarar för att ta del av Göteborgs erfarenheter. På plats kommer även många av de som arbetar inom sektorn i Göteborg att vara.

Media bjuds in att ta del av seminariet Socialt företagande: Entreprenörskap och sociala innovationer i förändring 
Datum
: 9 juni 2016
Tid
: kl 14-17
Lokal
: Brewhouse, Åvägen 24, Göteborg

Föreläsningar: ”Samhällsinnovation på nya sätt” Föreläsare: Bert-Ola Bert-Ola Bergstrand, Nordic Impact AB

Presentationen tar sin utgångspunkt i de erfarenheter som genererats i Business Region Göteborgs arbete för socialt företagande på uppdrag av Göteborgs Stad, men sätter också in programmet i en internationell kontext.

Hållbara affärsmodeller - Hur kan vi organisera, lösa och investera i samhällets utmaningar på nya sätt?” Föreläsare: Mika Pykkö, Senior Lead, Impact Investing på finska SITRASITRA är en ledande aktör i Norden när det gäller att ta fram nya hållbara modeller för att lösa samhällsutmaningar. SITRA har också en större strategisk roll i Finland i att hitta nya innovationslösningar.

Kontakt: Susanne Robertsson, chef nyföretagande och entreprenörskap, Business Region Göteborg
susanne.robertsson@businessregion.se
Tel 031-367 61 04

Nyckelord

Om

Business Region Göteborg AB
Business Region Göteborg AB
Norra Hamngatan 14
404 23 Göteborg

+46 (0)31-367 61 49https://www.businessregiongoteborg.se/sv/

Business Region Göteborg ansvarar för näringslivsutveckling i Göteborgs Stad och representerar 13 kommuner i regionen. Business Region Göteborg ska bidra till att skapa fler arbetstillfällen och därigenom åstadkomma en hållbar tillväxt i Göteborgsregionens näringsliv. Detta gör vi genom att erbjuda kunskap och kontakter som skapar förutsättningar för dig som vill starta, etablera eller utveckla företag i regionen.

Följ Business Region Göteborg AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Business Region Göteborg AB

Pressinbjudan: Har konjunkturen nått toppen i Göteborg?7.12.2017 10:16Pressinbjudan

Har högkonjunkturen nått toppen, eller blir det ännu hetare 2018? Hur kan oron på bostadsmarknaden påverka näringslivet? Hur utvecklas arbetslösheten? Dessa och många andra frågor om Göteborgsregionens ekonomiska läge besvaras vid Business Region Göteborgs konjunkturseminarium 8 december. Media är välkomna att följa seminariet och ställa frågor till Henrik Einarsson, etableringschef, och Peter Warda, analytiker vid Business Region Göteborg.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum