Business Region Göteborg AB

Inbjudan konjunkturseminarium: 
Åtta år med obruten jobbtillväxt

Dela

Den senaste mätningen av konjunkturen i Göteborgsregionen visar att högtrycket i regionens näringsliv består och att arbetslösheten är fortsatt lägst bland storstadsregionerna. Välkommen till årets första konjunkturseminarium på onsdag den 20 juni. Gäst är Lena Apler, grundare av och tillförordnad vd på Collector Bank.

Den digitala nischbanken Collector, med säte i Göteborg, har genomgått stora förändringar den senaste tiden. En ny vd tillträder efter sommaren och grundaren Lena Apler går in som tillförordnad vd fram till dess. 

Vilka utmaningar står Collector – och hela finansbranschen – inför? 

Vilket ledarskap krävs för att ta sig an utmaningarna? 

Hur påverkar digitaliseringen och vilka möjligheter ser Sveriges fintech-drottning vänta runt hörnet?

Möt Lena Apler i ett samtal med Business Region Göteborgs Kajsa Dahlsten om nytänkande, mod och omställningen inom banksektorn.

Dessförinnan berättar Business Region Göteborgs analytiker Peter Warda om den senaste konjunkturmätningen i Göteborgsregionen. Högkonjunkturen håller i sig och jobbtillväxten ökar för 32:a kvartalet i följd. Peter Warda identifierar också några nya trender i den regionala utvecklingen. 

Välkommen!

När: Onsdagen den 20 juni. Registrering och fika från klockan 14.30. Seminariet startar 15.00 och slutar 16.20. 

Var: Göteborgsoperan, Christina Nilssons Gata, Lilla Bommen.

Anmälan: Caisa Brunander, projektledare på Etablerings- och investeringsavdelningen, Business Region Göteborg, caisa.brunander@businessregion.se

Kontakter

Bengt Kjellin, presschef Business Region Göteborg, 
031-367 61 64, bengt.kjellin@businessregion.se

Om

Business Region Göteborg AB
Business Region Göteborg AB
Norra Hamngatan 14
404 23 Göteborg

+46 (0)31-367 61 00https://www.businessregiongoteborg.se/sv/

Business Region Göteborg ansvarar för näringslivsutveckling i Göteborgs Stad och representerar 13 kommuner i regionen. Business Region Göteborg ska bidra till att skapa fler arbetstillfällen och därigenom åstadkomma en hållbar tillväxt i Göteborgsregionens näringsliv. Detta gör vi genom att erbjuda kunskap och kontakter som skapar förutsättningar för dig som vill starta, etablera eller utveckla företag i regionen.

Följ Business Region Göteborg AB

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Business Region Göteborg AB

Göteborgs innovativa transportlösningar lockar hit delegation från åtta länder14.9.2018 13:03Pressmeddelande

Städer världen över måste utveckla sina transportlösningar för att öka rörligheten och minska utsläppen. Göteborg, som är först i världen med att undersöka samspelet mellan självkörande fordon och långsiktig stadsplanering, visar den 17 och 18 september upp den senaste utvecklingen när staden gästas av en internationell delegation från åtta länder. På programmet står bland annat provkörning av eldrivna lastcyklar längs Stora Hamnkanalen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum