Jernkontoret

INBJUDAN: Lunchseminarium om europeisk stålforskning och Jernkontorets roll för forskningen, historiskt och idag

Dela

På Europadagen den 9 maj relanserar Jernkontoret sin historiska rapport om europeisk stålforskning med en föreläsning av rapportförfattaren Sven Sundberg. Välkommen på lunchseminarium på Jernkontoret med intressanta samtal om europeisk stålforskning från 1952 och framåt.

Jernkontoret bjuder in till ett lunchseminarium den 9 maj om europeisk stålforskning och Jernkontorets roll för forskningen, historiskt och idag.
Jernkontoret bjuder in till ett lunchseminarium den 9 maj om europeisk stålforskning och Jernkontorets roll för forskningen, historiskt och idag.

Rapporten Dokumentation av svenskt och finländskt deltagande i europeisk stålforskning – Jernkontorets roll i händelseutvecklingen, nummer 88 i Jernkontorets bergshistoriska utskotts historiska rapportserie, publicerades för snart ett år sedan, den 9 maj 2021, se pressmeddelande.

Rapporten finns att beställa på Jernkontorets webbplats 

För ett år sedan var planen att författaren Sven Sundberg, tidigare forskningschef på Jernkontoret, skulle hålla en föreläsning i samband med lanseringen rapporten, men en pandemi stod i vägen för detta.

Så, bättre sent än aldrig:

Välkommen på rapport-relansering med lunchseminarium om europeisk stålforskning och Jernkontorets roll för forskningen, historiskt och idag.

Tid: 9 maj 2022, kl 11.30-14.00
Plats: Jernkontoret, på Kungsträdgårdsgatan 10 i centrala Stockholm.

Föredragen startar klockan 12.15. 

Mellan klockan 11.30-12.15 bjuder Jernkontoret på lunch till deltagare som närvarar på plats. Under den tidsperioden kommer eventet inte sändas på Youtube. Den digitala sändningen startar 12.15 med att Annika Roos, vd på Jernkontoret hälsar alla välkomna till ett sammandrag om europeisk stålforskning. 

På programmet:

11.30 Lunch (för personer på plats)

12.15 Vd Annika Roos hälsar välkommen (Sändningen startar på Youtube)

12.20 Mathias Ternell - handelspolitisk direktör på Jernkontoret, inleder med en återblick om Europeiska kol- och stålgemenskapen (EKSG).

12.40 Sven Sundberg - Seminariets huvudtalare Sven Sundberg, tidigare forskningschef på Jernkontoret, behandlar Sveriges agerande från EKSG-starten 1952 samt de förändringar som skett sedan dess. Sven presenterar Sveriges och Finlands framgångsrika deltagande i den europeiska kol- och stålforskningsverksamheten fram till 2017, såväl vad gäller organisation som beviljade anslag och forskningsområden.

13.30 Rachel Pettersson - forskningschef på Jernkontoret, beskriver avslutningsvis utvecklingen av EU:s gemensamma kol- och stålforskning och det arbete som lett fram till ett av världens största forskningsprogram för stål, Clean Steel Partnership

13.55 Seminariet avslutas 

Klicka här för att följa evenemanget digitalt på Youtube. 

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Jernkontoret bjuder in till ett lunchseminarium den 9 maj om europeisk stålforskning och Jernkontorets roll för forskningen, historiskt och idag.
Jernkontoret bjuder in till ett lunchseminarium den 9 maj om europeisk stålforskning och Jernkontorets roll för forskningen, historiskt och idag.
Ladda ned bild

Om

Jernkontoret
Jernkontoret
Box 1721
111 87 Stockholm

https://www.jernkontoret.se

Om Jernkontoret

Jernkontoret är den svenska järn- och stålindustrins branschorganisation. Organisationen grundades 1747 och ägs sedan dess av de svenska järn- och stålföretagen. Jernkontoret företräder järn- och stålindustrin i frågor som berör handelspolitik, forskning och utbildning, standardisering, energi, miljö och hållbarhet samt transportfrågor. Jernkontoret leder den gemensamma nordiska stålforskningen. Dessutom utarbetar Jernkontoret branschstatistik och bedriver bergshistorisk forskning.

Hantering av personuppgifter

Du har rätt att när som helst avregistrera dig från våra utskick och/eller radera dina personuppgifter i våra register. Du kan läsa om dina rättigheter och om hur Jernkontoret hanterar dina personuppgifter på jernkontoret.se/dataskydd.

Följ Jernkontoret

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Jernkontoret

Jernkontoret lanserar Ståldialog – om människorna och idéerna som gör omställningen möjlig27.4.2022 07:00:00 CEST | Pressmeddelande

Nu släpper Jernkontoret Ståldialog – ett antal samtal och filmer, samlade på www.ståldialog.se, där Jernkontoret lyfter fram människor och idéer som gör omställningen möjlig. I filmerna möter Jernkontorets vd Annika Roos beslutsfattare inom näringslivet och det offentliga Sverige, och diskuterar organisationernas drivkrafter, politiska beslut som krävs och vad omställningen gör för orter, medarbetare och svensk konkurrenskraft.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum