Vänsterpartiet Skåne

Inbjudan: Malin Björk, Vänsterpartiet Skåne och Vänsterpartiet Malmö håller samtal om aborträtt

Dela

Kvinnors rätt till sin egen kropp är helt grundläggande. Just nu blåser det konservativa vindar i Europa och Sverige: aborträtten hotas av begränsningar och förbud och diskussioner om samvetsfrihet lyfts dagligen i den svenska valrörelsen. Malin Björk, vänsterpartiets EU-parlamentariker, Sara Svensson, gruppledare för Vänsterpartiet i Skåne och Hanna Thomé, vänsterpartiets kommunalråd i Malmö, bjuder in till samtal om hur vi praktiskt kan försvara rätten till fri abort.

"Vi har känt av de alltmer aggressiva attackerna mot aborträttigheter i EU-parlamentet under flera år. Även i Sverige försöker de blåbruna abortmotståndarna vinna mark. Både Sverigedemokrater och Kristdemokrater vill införa möjligheten till abortvårdsvägran, eller en så kallad samvetsklausul. Sverigedemokraterna vill dessutom minska antalet veckor för fri abort. Det är en farlig utveckling som vi måste stoppa", säger Malin Björk, EU-parlamentarikern som bland annat har startat ett nätverk för aborträtt i Europaparlamentet.

Sara Svensson, gruppledare för Vänsterpartiet i Skåne, är också oroad.

"Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna hotar idag kvinnors rätt till sin egen kropp. Men vi är många och vi backar inte. Kvinnorfientliga förslag skall inte få ta ifrån oss våra grundläggande rättigheter", menar hon. "När konservatismen får medvind växter också motståndet. Det är därför vi är här idag, för att visa att det finns praktiska vägar att bekämpa situationen och att vi är starka tillsammans!"

Medverkar i samtalet gör även Hanna Thomé, Vänsterpartiets kommunalråd i Malmö. 

Välkommen på samtal och manifestation klockan 16.00 i Vänsterpartiets valstuga på Möllevångstorget!

Det är bara tillsammans vi kan stå upp mot de konservativa, kvinnofientliga krafterna som vill ta ifrån oss våra grundläggande rättigheter!

Malin Björk kommer även att finnas i Vänsterpartiets valstuga på Gustaf Adolfs torg i Malmö fredag 7/9 kl. 14-16 och lördag 8/9 kl. 12-16. Därefter medverkar hon i bl.a. i talkshow på NGBG gatufest.

För presskontakt Malin Björk: Hanna Thomé, 0709 - 134661.

Media och allmänhet hälsas välkomna!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Vänsterpartiet Skåne
Vänsterpartiet Skåne
Nobelvägen 51a
214 33 Malmö

040-19 27 87http://vskane.se/

Jämlika samhällen är en förutsättning för alla människors frihet. Det är när vi tillsammans ser till att välfärden och samhället ställer upp för oss alla och envar som vår individuella frihet växer. Inom sjukvården innebär det drift i egen regi för att säkra en jämlik tillgång till god vård. Bäst vård får man om patienternas behov får styra och låter skattepengarna finansiera verksamheten istället för att gå till vinster för välfärdföretagen. Sänkta avgifter för biljetter till ett modernt järnvägsnät, ett utbyggt nät av stadsbussar och regionala busslinjer som binder ihop hela regionen är Vänsterpartiets vision. Fri kollektivtrafik är framtiden!

Vänsterpartiet vill bygga ett Skåne för alla – inte bara för de rikaste.

Följ Vänsterpartiet Skåne

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Vänsterpartiet Skåne

Inför internationella kvinnodagen: utöka skånska kvinnors möjlighet att göra cellprovsundersökning6.3.2019 14:00:00 CETNyheter

Förebyggande cellprovtagning har visat sig vara en mycket framgångsrik metod som hjälpt till att upptäcka och förebygga cellförändringar och lett till en drygt halverad förekomst av livmoderhalscancer. Dock tar en av fem kvinnor inte det cellprovstest som finns. Nu vill Vänsterpartiet återinföra ambulerande cellprovtagning i Skåne för att nå dessa grupper.

Trots larm från facken drivs förändringar igenom på Pågatågen – regionledningen måste ta sitt ansvar23.2.2019 15:38:55 CETNyheter

I höstas tog en annan del av Arriva-koncernen över driften av Pågatåg i Skåne. Förändringen innebar försämringar för personalen och förändrade säkerhetsrutiner, som påverkar alla skånska resenärer. Fackföreningen SEKO stämmer nu Arriva för att skydda sina medlemmar mot lönedumpning och orimlig arbetsbelastning, men vad kommer regionen göra för att skydda skåningarnas säkerhet som resenärer och anställda? Vänsterpartiet i Skåne lämnar in en interpellation med frågor till Kollektivtrafiknämndens ordförande, Carina Zachau (M).

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum