Naturskyddsföreningen

INBJUDAN: Pressträff om klimatkrisen – når den svenska klimatpolitiken ända fram?

Dela

På tisdag den 19 oktober är det dags för den andra pressträffen om klimatkrisen. På träffen presenterar Naturskyddsföreningen nya uppgifter kring regeringens miljardsatsningar på klimatet. Professor Sverker Sörlin redovisar sin analys av regeringens klimatpolitik och Järfälla kommun berättar om koldioxidbudgetar.

Naturskyddsföreningen håller en serie pressträffar om klimatkrisen för att sätta frågan högst upp på allas agenda. ”Under pandemin har vi alla vant oss vid regelbundna pressträffar om det allvarliga läget som vi befinner oss i. Vi tycker att klimatkrisen borde få samma typ av uppmärksamhet. Nu gör vi det som regeringen och myndigheter egentligen borde göra”, säger Johanna Sandahl, ordförande i Naturskyddsföreningen.

VÄLKOMMEN!

Pressträff tisdag den 19 oktober kl. 09.00-09.45: Sanningen om den svenska klimatpolitiken – når vi ända fram?

  • Johanna Sandahl, ordförande på Naturskyddsförening inleder.
  • Klimatstatistik och nyheter om koldioxidbudget och klimatsatsningar. Naturskyddsföreningens energiexpert Kristina Östman.
  • Är den svenska klimatpolitiken verkligen tillräcklig? Sverker Sörlin, professor i miljöhistoria, synar den svenska klimatpolitiken.  
  • Megha Huber, miljöstrategisk chef på Järfälla kommun: Så kan kommuner jobba med koldioxidbudgetar.
  • Därför måste Sverige gå före, Makoma Lekalakala, talesperson för Naturskyddsföreningens samarbetsorganisation Earthlife Africa. 
  • Uppmaningar till politikerna och råd till allmänheten.

Utrymme att ställa frågor till talarna kommer att finnas. Naturskyddsföreningens ordförande Johanna Sandahl kommer att vara tillgänglig för frågor.

Anmäl dig gärna till petra.holgersson@naturskyddsföreningen.se

Extrainsatt pressträff den 26 oktober kl. 8.30-9.15: Vad står på spel på FN:s klimatmöte i Glasgow. Sveriges chefsförhandlare deltar. 

Pressträff nr fyra hålls den 10 november kl. 9.00-9.45: Vi ställer politikerna mot väggen - hur kommer de ta sitt ansvar för klimatet?

Kontakter

Bilder

Om

Naturskyddsföreningen är Sveriges största miljöorganisation och en folkrörelse som sedan 1909 står upp för naturen.

Vi sprider kunskap, bildar opinion och påverkar beslutsfattare  lokalt, nationellt och globalt. 

Klimat, skog, jordbruk, miljögifter, vatten, hav och hållbar konsumtion är våra viktigaste arbetsområden. Bra Miljöval är vår miljömärkning och Sveriges Natur vår medlemstidning.

Följ Naturskyddsföreningen

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Naturskyddsföreningen

Naturskyddsföreningen anordnar manifestation för miljöförsvarare på COP27 i Egypten15.11.2022 12:24:02 CET | Pressmeddelande

Kampen för att bromsa klimatförändringarna och minska förlusten av biologisk mångfald har blivit allt farligare. Varannan dag mördas en miljöförsvarare någonstans i världen och urfolk tillhör de särskilt utsatta. För att sätta ljuset på miljöförsvarares rättigheter anordnar Naturskyddsföreningen i dag en manifestation på klimattoppmötet COP27 i Sharm el-Sheikh, Egypten.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum