Göteborgs stift

Inbjudan till Bokrelease 2 december: En slant i muggen – och sedan?

Dela
En slant i muggen - och sedan? Red Gert Gelotte
En slant i muggen - och sedan? Red Gert Gelotte

Boken ”En slant i muggen och sedan” är skriven av flera författare med ett gemensamt syfte, att förmedla kunskaper och erfarenheter av att hjälpa fattiga och utsatta EU-medborgare i Sverige. Boken riktar sig i första hand till diakoner och andra som vill hjälpa, men inte riktigt vet med vad och hur. 

I bokens redaktion ingår Sara Ivarsson, stiftsdiakon, Göteborgs stift, Mikael Ringlander, stiftsadjunkt och pressfotograf, Göteborgs stift, Daniela Andreoli, Projektledare – projekt välfärd & EUhandläggare, Göteborgs stift samt Gert Gelotte, journalist och volontär. 

I boken finns även ett reportage från en resa i Rumänien där vi som reste ville försöka ta reda på vad som är bäst, att ge pengar till den som tigger i Sverige eller att ge pengar till organisationer som arbetar mot fattigdom i Rumänien? 

Vi kom hem med erfarenheten att båda sätten att hjälpa är bra. I staden Buzàu kunde vi med egna ögon se att familjer där någon varit utomlands för att arbeta eller tigga hade ett något bättre liv än de som stannat hemma. De hade kunnat reparera sina bostäder och ge sina barn bättre kläder. 
Gert Gelotte 

Välkommen till Göteborgs domkyrka fredagen den 2 december kl 16.30 

Vid bokreleasen kommer biskop Per Eckerdal att överlämna ett exemplar av boken till AnnSofie Hermansson, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg. 

Medverkar gör också stiftsadjunkt Mikael Ringlander, journalist Gert Gelotte och stiftsdiakon Sara Ivarsson. Boken är utgiven av Verbum i samarbete med Svenska kyrkan i Göteborgs stift, Sveriges stadsmissioner, Bräcke diakoni, Frälsningsarmen och Göteborgs räddningsmission.

Kontakt: Sara Ivarsson, 031-771 30 64 
sara.ivarsson@svenskakyrkan.se

Kontakter

Bilder

En slant i muggen - och sedan? Red Gert Gelotte
En slant i muggen - och sedan? Red Gert Gelotte
Ladda ned bild

Om

Göteborgs stift
Göteborgs stift
Lilla Bommen 1
411 04 Göteborg

Göteborgs stift är ett av Svenska kyrkans 13 stift. Geografiskt omfattar det Bohuslän, Halland och den västra delen av Västergötland. Stiftet består av 178 församlingar samlade i 69 enheter under ledning av kyrkoherde och kyrkoråd.

Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingslivet. Stiftet leds av biskop och stiftsstyrelse. Stiftskansliet finns i Göteborg. Domkapitlet utövar tillsammans med biskopen tillsyn över verksamheten i stiftets församlingar och stiftsorganisationen. Stiftet förvaltar också den kyrkliga jorden och skogen i Prästlönetillgångarna.

Följ Göteborgs stift

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Göteborgs stift

Nordisk interreligiös konferens, Healing of Memories, i Göteborg 9-10 april6.4.2018 09:05Pressmeddelande

Hot och våld mot Malmös judar har vi fått höra om gång på gång de senaste åren. Brandattentatet mot vår synagoga i Göteborg i december är ett exempel på att antisemitism inte är ett isolerat fenomen. Islamofobi drabbar på liknande sätt de muslimska minoriteterna i vårt land. Men det finns många goda exempel på försoning mellan de religiösa traditionerna och på motstånd mot rasismen. Rabbinen Moshe David HaCohen och imamen Salahuddin Barakat driver ett unikt projekt i Malmö för förståelse för judisk och muslimsk tradition. De båda medverkar i en workshop på konferensen Healing of Memories, i Göteborg 9-10 april.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum