Åklagarmyndigheten

Inbjudan till digital pressträff: Dom meddelas i mål om mord i Hjärsta, Örebro

Dela

På fredag den 28 maj kl. 11 meddelar Göta hovrätt dom i ett mål där en man är åtalad för att ha mördat en kvinna i Hjärsta i Örebro 2018. Åklagarna håller en digital pressträff för att kort kommentera domen.

Tid, plats och anmälan
Pressträffen äger rum på fredag den 28 maj kl. 13.

Den digitala pressträffen sker via Skype för företag. När du anmäler dig kommer du att få instruktioner och en länk som du använder för att ansluta till pressträffen. Det är viktigt att i god tid före pressträffen läsa igenom instruktionen.

Mejla din anmälan senast torsdag 27 maj kl. 12 till kommunikation@aklagare.se.

Medverkande
Kammaråklagare Åsa Hiding
Kammaråklagare Therese Johansson

Enskilda intervjuer
På fredag kl. 13.30-14 är åklagarna tillgängliga för enskilda intervjuer på telefon.
Åsa Hiding 010-562 66 35
Therese Johansson 010-562 54 08

Målnummer Göta hovrätt B 1752-20.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Status i ärende om mord i Växjö14.9.2021 14:30:31 CEST | Pressmeddelande

Åklagaren begärde under förmiddagen i dag tisdag att ytterligare två av de anhållna i ärendet om mord i Växjö ska häktas för medhjälp till mord. En av dem begärs häktad på den högre misstankegraden, sannolika skäl, medan den andra begärs häktad såsom skäligen misstänkt, den lägre misstankegraden. Häktningsförhandlingar mot dessa två personer kommer att ske i morgon onsdag i Växjö tingsrätt, det är tingsrätten som sätter ut tiden.

Två män har begärts häktade för mord i Växjö13.9.2021 17:53:06 CEST | Pressmeddelande

Under natten mellan fredag och lördag avled en man vid en skottlossning i Växjö. Totalt nio personer har sedan i helgen varit anhållna i ärendet, två män på sannolika skäl misstänkta för mord och sex män som skäligen misstänkta för medhjälp till mord. Åklagare har i dag måndag lämnat in häktningsframställan till Växjö tingsrätt mot de två som misstänks för mord. För tre av dem som suttit på skälig misstanke för medhjälp till mord har åklagaren i dag hävt anhållandet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum