Åklagarmyndigheten

Inbjudan till digital pressträff: Dom meddelas i mål om mord i Hjärsta, Örebro

Dela

På fredag den 28 maj kl. 11 meddelar Göta hovrätt dom i ett mål där en man är åtalad för att ha mördat en kvinna i Hjärsta i Örebro 2018. Åklagarna håller en digital pressträff för att kort kommentera domen.

Tid, plats och anmälan
Pressträffen äger rum på fredag den 28 maj kl. 13.

Den digitala pressträffen sker via Skype för företag. När du anmäler dig kommer du att få instruktioner och en länk som du använder för att ansluta till pressträffen. Det är viktigt att i god tid före pressträffen läsa igenom instruktionen.

Mejla din anmälan senast torsdag 27 maj kl. 12 till kommunikation@aklagare.se.

Medverkande
Kammaråklagare Åsa Hiding
Kammaråklagare Therese Johansson

Enskilda intervjuer
På fredag kl. 13.30-14 är åklagarna tillgängliga för enskilda intervjuer på telefon.
Åsa Hiding 010-562 66 35
Therese Johansson 010-562 54 08

Målnummer Göta hovrätt B 1752-20.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Vice riksåklagaren kommenterar JO-beslut i Palmeärendet22.6.2021 10:49:50 CEST | Pressmeddelande

Justitieombudsmannen, JO, har i dag meddelat sitt beslut av granskningen efter pressträffen där åklagaren berättade varför han lade ned förundersökningen om mordet på statsminister Olof Palme. JO menar att det var godtagbart att åklagaren namngav den misstänkta personen. JO är däremot mycket kritisk till hur åklagaren presenterade sitt beslut att lägga ned förundersökningen. Vice riksåklagare Katarina Johansson Welin kommenterar JO:s beslut.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum