Statens medieråd

Inbjudan till föreläsning: ”The hero factor against extremism”

Dela

Kultur- och demokratiminister Alice Bah Kuhnke bjuder in till en föreläsning med Suleiman Bakhit, en fredskämpe och expert på förebyggande arbete mot extremism. Titeln på föreläsningen är ”The hero factor against extremism”.

Suleiman Bakhits vision är att utrota terrorism, metoden är serier för barn och ungdomar om superhjältar som gör bra saker. Varför? Jo, för att hans studier visar att unga våldsamma extremister världen över delar samma drivkraft: en vilja att bli hjältar. Med goda berättelser kan vi bidra till att göra världen till en bättre plats, menar han.

Seminariet är ett samarbete mellan Kulturdepartementet och Statens medieråd.

Tid : 11 november kl. 10.30 - 12.00. Registrering från kl. 10.00

Plats : Norra Latins Aula, Drottninggatan 71 b, Stockholm.

Anmäl dig senast 10/11 till Anna Fagerström, presskontakt Statens medieråd: anna.fagerstrom@statensmedierad.se.

Vid frågor om seminariet, kontakta Elisabet Modée, Kulturdepartemetet. Telefon: 08-405 10 00 E-post: elisabet.modee@regeringskansliet.se

Kontakt Statens medieråd: Anna Fagerström, presskontakt, 0707-95 26 26

Statens medieråd är en myndighet som har i uppdrag att verka för att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan. Myndigheten arbetar mot vuxna i barns närhet för att de ska stärka barnen och öka deras medie- och informationskunnighet, MIK. Statens medieråd producerar pedagogiska material och samlar resurser kring MIK på webbplatsen MIK-rummet. Statens medieråd följer också medieutvecklingen och forskning kring barns och ungas mediesituation. Myndigheten ansvarar dessutom för att fastställa åldersgränser för biograffilm som ska visas offentligt för en publik under 15 år.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Statens medieråd
Statens medieråd
Box 27204
102 53 Stockholm

08-665 14 60http://statensmedierad.se

Statens medieråd är en myndighet som har i uppdrag att stärka barn och unga som medvetna medieanvändare och skydda dem från skadlig mediepåverkan. Myndigheten följer medieutvecklingen och forskning kring barn och unga, sprider information, ger vägledning om barns och ungas mediesituation samt ansvarar för att fastställa åldersgränser för biograffilm som ska visas för barn under 15 år.

Följ Statens medieråd

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Statens medieråd

”En bild säger mer än tusen ord”- Statens medieråd ger unga verktyg att avslöja könsnormer i bildspråket12.12.2017 06:00Pressmeddelande

Varje dag möts vi av otaliga mängder bilder. Vad som syns och inte syns kan påverka vilka röster vi tar på allvar. I spåren av #metoo efterlyser skolelever utbildning och redskap för hur samhället kan skildra individer mer jämställt. Nu presenterar Statens medieråd ett nytt omfattande material om osynliga strukturer i bildspråket, riktat till pedagoger på högstadiet och gymnasiet.

Smarta mobiler behåller sin statusroll1.12.2017 11:03Pressmeddelande

Familjens inkomst och utbildningsnivå spelar en fortsatt viktig roll för barns tillgång till och användning av medier. I Statens medieråds rapport Ungar & medier: demografi från 2015 visade resultaten att tillgång till medieteknik i hemmet hade en tydlig koppling till familjens inkomst. Detta bekräftas nu även i 2017 års undersökning. Exempelvis använder barn till föräldrar med både låg utbildning och låg inkomst internet allra minst medan barn till föräldrar med låg utbildning och hög inkomst använder internet allra mest.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum