Europaparlamentet

Inbjudan till presseminarium: hot och hat mot journalister i EU

Dela

Vilka är de största hoten mot journalister i Europa? Hur kan vi stärka pressfriheten i medlemsländerna och förbättra skyddet för journalister? Välkommen på ett presseminarium om pressfrihet i EU, på måndag den 3 maj kl. 10.00.

De senaste åren har säkerheten för journalister i Europa försämrats. Hot, trakasserier, påtryckningaroch attacker mot journalister har ökat, både online och i verkligheten. Med anledning av Pressfrihetens dag den 3 maj bjuder Europaparlamentet in till ett seminarium om hot och hat mot journalister.

På seminariet presenterar generalsekreteraren för Reportrar utan gränser, Christophe Deloire, 2021 års rankning av pressfriheten i EU:s medlemsländer. Medverkar gör även  journalisterna Veronika Munk (Ungern), Nikolay Staykov (Bulgarien) och Federica Angeli (Italien).

Journalisterna samtalar med Heidi Hautala (De Gröna/EFA, Finland), parlamentets vice ordförande med ansvar för mänskliga rättigheter och demokrati och ledamot i arbetsgruppen för informations- och kommunikationspolitik, Sophie in ’t Veld (Renew, Nederländerna), ledamot i utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor och David Casa (EPP, Malta), ledamot i arbetsgruppen för informations- och kommunikationspolitik. 

Vad: Presseminarium om hot och hat mot journalister 

När: Måndag 3 maj, kl. 10.00—11.30

Var: Digitalt, anmälan sker till epstockholm@ep.europa.eu senast måndag 3 maj kl. 9.00. Vi återkommer med en länk till pressträffen.

Nyckelord

Kontakter

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum