Åklagarmyndigheten

Inbjudan till pressträff: Åtal för dubbelmord i Linköping

Dela

Åklagaren avser att väcka åtal onsdag den 2 september mot den man som sedan den 10 juni är häktad misstänkt för mord på två personer i Linköping 2004. I samband med åtalsbeslutet bjuder Åklagarmyndigheten och Polismyndigheten in till pressträff.

– Under sommaren har ett omfattande utredningsarbete genomförts. Jag har under de senaste veckorna gått igenom cirka 2 200 sidor utredning, som består av utredningsmaterial från tiden för brottet år 2004 och fram till i år, och avser att lämna in åtalet till tingsrätten den 2 september på förmiddagen, säger kammaråklagare Britt-Louise Viklund. 

Tid och plats:
Pressträffen äger rum onsdag 2 september kl. 11.15 i polishuset i Linköping, Södermansalen i NFC:s lokaler. Alla föranmälda ska hämta ut besöksbrickor i polisens reception i god tid innan pressträffen. Insläpp sker kl. 10.45 och 11.00 genom samling utanför polisens reception. Bara personer med uthämtad besöksbricka kan släppas in.

Medverkande:
Britt-Louise Viklund, kammaråklagare och förundersökningsledare Åklagarkammaren i Linköping

Jan Staaf, kommissarie och chef för utredningssektionen i polisområde Östergötland

Henry Jansén, inspektör och utredare vid grova brottsgruppen i polisområde Östergötland

Anmälan:
På grund av rådande pandemi behöver vi försäkra oss om att antalet personer som deltar i pressträffen inte blir för stort. Därför måste alla som vill komma på pressträffen anmäla sig i förväg. För att så många som möjligt ska kunna bevaka kommer högst två personer per mediehus att kunna delta. Glöm inte att hämta ut din besöksbricka i receptionen innan insläppet. Anmäl dig till pressträffen senast på tisdag 1 september kl. 13 till press@aklagare.se

Målnummer i Linköpings tingsrätt: B 2426-20


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum