Lunds stift, Svenska kyrkan

Inbjudan till pressträff i Karlskrona

Dela

Med anledning av att Lunds stift och biskop Johan Tyrberg beställt en granskning av Karlskrona-Aspö pastorats renovering och omgestaltning av Fredrikskyrkan inbjuds härmed till pressträff på måndag den 17 februari klockan 16.45 i Kungsmarkskyrkan, Karlskrona.

Pressträffen inleds med att biskop Johan Tyrberg kommenterar granskningen av Karlskrona-Aspö pastorats renovering och omgestaltning av Fredrikskyrkan, därefter blir det frågestund. Efter pressträffen finns möjlighet till intervjuer. Medverkar gör biskop Johan Tyrberg, kontraktsprost Henrik Lindén och tillförordnad kyrkoherde Eva-Karin Lindgren.

Efter pressträffen delas rapporten från granskningen ut. Vill man följa upp rapporten med frågor till biskop Johan Tyrberg är man välkommen att höra av sig till biskopens sekreterare Katarina Sjöström, 046-15 55 02.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Lunds stift, Svenska kyrkan
Lunds stift, Svenska kyrkan
Box 32
221 00 Lund

+46 155500http://svenskakyrkan.se/lundsstift

Lunds stift är ett av Svenska kyrkans tretton stift. Biskop sedan 2014 är Johan Tyrberg. I stiftet, som omfattar Skåne och Blekinge, finns 163 församlingar och mer än 500 kyrkor. Stiftskansliets uppgift är att stödja och stimulera församlingsverksamheten, samt förvalta stiftets jord, skog och fonder. Högsta beslutande organ är stiftsfullmäktige. Stiftsstyrelsen och egendomsnämnden är de verkställande organen. Genom domkapitlet prövas om beslut är fattade enligt kyrkoordningen.

Följ Lunds stift, Svenska kyrkan

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Lunds stift, Svenska kyrkan

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum