Europaparlamentet

Inbjudan till pressträff: när och hur kan vi återuppta resandet?

Dela

Hur kan vi underlätta resandet under pandemin? Välkommen att delta i en pressträff måndagen den 26 april kl. 12.15 om förslaget om ett digitalt grönt covidintyg.

På onsdag, den 28 april, väntas Europaparlamentet rösta om sin ståndpunkt för förhandlingarna med medlemsländernas regeringar om förslaget om ett digitalt grönt intyg.

Inför omröstningen anordnar Europaparlamentet en pressträff med Juan Fernando López Aguilar (Spanien, Soc&Dem), ordförande i utskottet för medborgerliga fri- och rättigheter samt rättsliga och inrikes frågor och ledamöterna Jeroen Lenaers (Nederländerna, EPP), Sophia in 't Veld (Nederländerna, Renew) och Tineke Strik (Nederländerna, De Gröna/EFA).

Ledamöterna har tidigare röstat om att påskynda godkännandet av det digitala gröna intyget. Syftet är att det ska kunna börja användas i sommar.

Vad: Pressträff om förslaget om ett digitalt grönt intyg

När: Måndag 26 april, kl. 12.15-13.15

Var: Digitalt, anmälan sker till epstockholm@ep.europa.eu senast måndag 26 april kl. 8.30. Vi återkommer med en länk till pressträffen.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum