Åklagarmyndigheten

Inbjudan till pressträff om Assangeärendet

Dela

Vice överåklagare Eva-Marie Persson håller den 13 maj en pressträff om fortsättningen av Assangeärendet.

Den 11 april begärde målsägarbiträdet att den svenska förundersökningen om våldtäkt ska återupptas. Ärendet har handlagts av vice överåklagare Eva-Marie Persson på Åklagarmyndighetens Utvecklingscentrum Göteborg. Åklagaren kommer på pressträffen att berätta om sitt beslut, som formellt fattas omedelbart före pressträffen.


Tid och plats

Pressträffen äger rum den 13 maj klockan 11, på Klara Strand, Klarabergsviadukten 90, Stockholm. Lokal St:a Clara. Insläpp tidigast 10.30. Ta med presslegitimation eller intyg från redaktion.


Observera att endast ackrediterade journalister kan närvara. Anmäl dig till kommunikation@aklagare.se senast 12 maj klockan 14.


Åklagarens presentation kommer att tolkas från svenska till engelska. Möjligheter finns till gruppintervjuer efter presentationen. Även frågor tolkas från svenska till engelska, och vice versa, om det behövs.


Ytterligare information om ärendet finns på aklagare.se/assangeärendet


Kontakt:

Annika Collin, pressansvarig 010-562 50 15

Karin Rosander, kommunikationsdirektör 010-562 50 10

Presstjänsten
010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum