Svenska Basketbollförbundet

Inbjudan till pressträffar inför EM-kval mot Israel och Montenegro

Dela

Måndagen den 11 november är media varmt välkommen att besöka SJ Fan Day i Hästhagens Sporthall i Malmö för intervjuer med spelare och coacher i damlandslaget inför de stundande EM-kvalmatcherna. Dessutom finns möjligheten även lördag 16 november besöka spelarhotellet för intervjuer.

Nästa vecka är det EM-kvalfönster, och damlandslaget inleder resan mot Basket-EM 2021. Två matcher väntar, där hemmamatchen mot Montenegro i Malmö Isstadion 17 november är den stora höjdpunkten.

Den 10 november samlas laget i Malmö för ett par dagars förberedelser innan avfärd till Israel på tisdag – match torsdag 14 november mot Israel. Den matchen sänds på SVT Play med uppkast 18.00 svensk tid.

Den 17 november intar landslaget Malmö Isstadion för en spännande drabbning mot Montenegro. Uppkast 15.00.

Schema för pressträff måndag 11 november
11.30-12.00 Möjlighet för fotografering av träning (Hästhagens Sporthall, Malmö)

16.45-17.45: SJ Fan Day med tid för intervjuer (Hästhagens Sporthall, Malmö)

Schema för pressträff lördag 16 november

09.30-10.00: intervjuer med spelare och coacher i hotellobbyn (Scandic S:t Jörgen, Malmö).

Anmäl er medverkan till robin.svensson@basket.se, samt vem eller vilka ni vill prata med. För ytterligare frågor kontakta Robin Svensson, mediaansvarig, på samma mailadress som ovan.

Förutsättningar EM-kval
Sverige spelar kval till EM 2021 i Frankrike/Spanien. Sverige kvalar i Grupp B tillsammans med Israel och Montenegro. För att kvalificera sig till EM behöver Sverige vinna gruppen eller vara en av fem bästa grupptvåorna (av nio grupper).
EM-kvalet spelas under tre fönster; november 2019, november 2020 och februari 2021.

Sveriges trupp till EM-kvalfönstret 10-17 november >>>

Ackreditering Sverige-Montenegro 17 november
Mediarepresentanter och fotografer skickar sin ackrediteringsförfrågan för Sverige-Montenegro söndagen 17 november till robin.svensson@basket.se.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska Basketbollförbundet
Svenska Basketbollförbundet
Besöksadress Skansbrogatan 7
Stockholm

http://www.basket.se

Svenska Basketbollförbundet, som bildades 1952, har i uppgift att leda utvecklingen av basket i Sverige. Prioriterade områden är tävling, utveckling/utbildning och landslagsverksamheten. Vi vill vara Sveriges mest tillgängliga nationalsport.

Följ Svenska Basketbollförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Basketbollförbundet

Svensk Basket växer – ökning med 13%5.6.2020 14:51:21 CESTPressmeddelande

Antalet registrerade basketspelare i Sverige växte med 13% det senaste året. Siffran bekräftar den ökande popularitetstrend som basketen sett i olika undersökningar, tittarsiffror och publiktillströmning på landskamperna. – Att vi blir fler basketspelare är det viktigaste strategiska målet vi har så dessa siffror är oerhört glädjande, säger generalsekreterare Johan Stark. Idag finns 35 198 licensierade eller registrerade basketspelare i Sverige.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum