Umeå kommun

Inbjudan till pressvisning av Geometry of organic - Umeå konsthall

Dela

Pressvisning Datum: Onsdag 28 februari Tid: 10:00 Plats: Umeå konsthall, Väven

Anastasia Savinova
Anastasia Savinova

Anastasia Savinova - Geometry of organic

Umeå konsthall, 3 mars – 6 maj 2018

Den 3 mars till den 6 maj visar Anastasia Savinova sina verk I Umeå konsthall. Savinova är född 1988 i forna Sovjetunionen och är sedan 2013 boende och verksam i Umeå. Konstnären har en bakgrund som arkitekt och intresserar sig i sin konst för boplatser, miljöer, kartor och ritningar. Människans relation till naturen är ett annat återkommande tema i Savinovas konst. Hennes bildvärld består ofta av geometriska figurer och strukturer. Kartbilder över kroppar och platser som söker visa det som finns bortom vår fysiska verklighet. I sin konstnärliga praktik alternerar hon mellan fotografi, collage, teckning, måleri, skrivande, tryck, dans, skapade utifrån hittade objekt, performance och skulptur.

I projektet Geometry Organic undersöker Savinova sambanden mellan det organiska och det konstruerade, det spontana och det planerade, det känslomässiga och det rationella, det kaotiska och det organiserade, det världsliga och det magiska i en serie storskaliga teckningar och målningar. Ett liv är både organiskt och konstruerat enligt en geometrisk, matematisk logik. Det finns geometri och struktur i stort och smått. Alltifrån de minsta molekyler till de största galaxer följer sina egna matematiska lagar. Vi kan inte alltid se eller förstå hur dessa strukturer ser ut och hänger ihop. Kanske är några av dem inte perfekta cirklar, utan cirklar ritade på fri hand.

Kontaktperson:

Anja Boman, konstsekreterare, Umeå kommun kultur

070-3883474
anja.boman@umea.se

Nyckelord

Bilder

Anastasia Savinova
Anastasia Savinova
Ladda ned bild

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00http://www.umea.se/kommun

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum