Stockholms stad

Inbjudan till pressvisning av Medborgarhuset

Dela

Nu är det dags att återöppna Medborgarhuset på Södermalm. Efter fyra års renovering och ombyggnad har denna pampiga och ikoniska byggnad från 1939 fått ett helt nytt uttryck.

Visionsbild av Medborgarhuset, skapad av Nyréns Arkitektkontor 2018.
Visionsbild av Medborgarhuset, skapad av Nyréns Arkitektkontor 2018.

Pressvisning av Medborgarhuset

Onsdagen den 12 augusti kl. 09.00-10.30
(Kaffe och smörgås från kl. 08.30)

Program
09.00-09.40 - Tal och ceremoni kring inmurning av en ny tidskapsel
09.40-10.30 - Visning av huset

Medverkande
Dennis Wedin, bostads- och fastighetsborgarråd
Jonas Naddebo, kulturborgarråd
Karin Ernlund, idrottsborgarråd
Sofia Kanje, Nyréns Arkitekter
Företrädare för verksamheter i huset

Visningen genomförs under ledning av byggnadsantikvarie Sebastian Ulvsgärd från Stadsmuseet.

Plats 
Medborgarhusets huvudentré, Medborgarplatsen

Anmälan
Anmälan är obligatorisk och du anmäler dig till caroline.l.berg@stockholm.se.

På grund av det rådande läget behöver antalet deltagare på pressvisningen begränsas. Vi förbehåller oss rätten att prioritera viss media vid stort intresse.

Varmt välkomna!

Nyckelord

Kontakter

FastighetskontoretLinda Laine, pressansvarig

Förvaltar och utvecklar ett unikt och spännande fastighetsbestånd viktigt för Stockholms invånare, företagare och besökare. I fastighetsbeståndet finns kontor, offentliga och kommersiella lokaler, idrotts- och kulturlokaler, brandstationer, saluhallar, slott, villor och små torp samt natur- och friluftsområden utanför kommungränsen.

08-508 26 829linda.laine@stockholm.se

Bilder

Visionsbild av Medborgarhuset, skapad av Nyréns Arkitektkontor 2018.
Visionsbild av Medborgarhuset, skapad av Nyréns Arkitektkontor 2018.
Ladda ned bild

Länkar

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://start.stockholm

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

Krisledningsnämnden – beslut fattade den 16 september 202016.9.2020 14:57:13 CESTPressmeddelande

Med anledning av coronaviruset och sjukdomen covid-19 har finansborgarrådet, i samråd med äldre- och trygghetsborgarrådet och socialborgarrådet, idag sammankallat Stockholms stads krisledningsnämnd som bland annat fattat beslut om att upphäva besöksstoppet vid stadens vård- och omsorgsboenden, vissa LSS-boenden samt vissa boenden inom socialpsykiatrin. Besöksstoppet upphör den 30 september 2020.

Nu öppnas fler bibliotek15.9.2020 11:00:00 CESTPressmeddelande

Efter att flera bibliotek har varit stängda på grund av coronapandemin öppnar nu i oktober ytterligare nio bibliotek. Mer och mer av ordinarie verksamhet återupptas. – Det känns bra att vi kan ge stockholmarna bättre möjligheter att besöka oss och använda våra tjänster. Vi vet att det har varit efterlängtat, säger stadsbibliotekarie Daniel Forsman. Sedan september 2020 håller 27 av stadens bibliotek öppet. Från 5e oktober kommer 36 bibliotek att vara öppna. – Ett omfattande arbete har gjorts för att inventera, planera och besiktiga bibliotekslokalerna inför ett utökat öppnande under hösten, säger Daniel Forsman. Programverksamheten startar upp igen Under hösten kommer biblioteken att med försiktighet återuppta programverksamheten gradvis. Varje program bedöms och anpassas utifrån aktuellt läge. Program i bibliotekslokalerna kompletteras med fortsatta aktiviteter i digitala kanaler till exempel bokcirklar. Anpassad och reducerad service På flera av biblioteken är öppettiderna och servic

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum