Uppsala kommun

Inbjudan till pressvisning av nya cykelparkeringshuset i Uppsala

Dela

Snart är cykelparkeringshuset i Uppsala klart för invigning! Media hälsas välkomna på en visning av huset, som rymmer drygt 1 200 parkeringsplatser och som öppnar för allmänheten strax efter pressvisningen.

Bild: Tengbom arkitektbyrå
Bild: Tengbom arkitektbyrå

Pressvisningen sker tillsammans med kommunalråden Erik Pelling (S) och Rickard Malmström (MP), som berättar mer om huset och planerna framöver. Den som vill erbjuds att cykla runt och filma med hjälp av en lånad hjälm och kamera.

Datum: fredag 4 oktober kl 14.30

Plats: entré P2 utmed södra långsidan av cykelparkeringshuset, närmast spår 1

- Det ska vara enkelt att ta cykeln ner på stan och till tåget i Uppsala. Därför är jag väldigt glad att vi nu kan erbjuda Uppsalaborna fler cykelparkeringar i ett fantastiskt pendlarläge, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

- Cykelparkeringshuset erbjuder smart och säker parkering för alla cykelpendlare och äntligen blir det bättre förutsättningar för ordning och reda vid Resecentrum, säger Rickard Malmström (MP), ordförande gatu- och samhällsmiljönämnden.

Cykelparkeringshuset öppnar för allmänheten samma dag kl 15.00.

Välkoma på pressvisningen kl 14.30 den 4 oktober.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild: Tengbom arkitektbyrå
Bild: Tengbom arkitektbyrå
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Välkommen till stipendieutdelning och vernissage på Uppsala konstmuseum13.11.2019 07:30:00 CETPressmeddelande

Årets stipendiater är utsedda av Stiftelsen Anna-Lisa Thomson Till Minne. De fem stipendiaterna är Hanna Björkdahl, Viola Florin, Elin Odentia, Alex Rosa och Joline Uvman. Stiftelsen utser stipendiater bland avgångselever från masterklasser vid landets konsthögskolor. Stipendiesumman är 70 000 kronor och deras konstnärskap presenteras i en utställning på Uppsala konstmuseum. Förutom stiftelsens stipendiater visas i utställningen konstnärer som tidigare har tilldelats stipendium inom området bildkonst och som är verksamma i Uppsala län.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum