Uppsala kommun

Inbjudan till pressvisning av nya cykelparkeringshuset i Uppsala

Dela

Snart är cykelparkeringshuset i Uppsala klart för invigning! Media hälsas välkomna på en visning av huset, som rymmer drygt 1 200 parkeringsplatser och som öppnar för allmänheten strax efter pressvisningen.

Bild: Tengbom arkitektbyrå
Bild: Tengbom arkitektbyrå

Pressvisningen sker tillsammans med kommunalråden Erik Pelling (S) och Rickard Malmström (MP), som berättar mer om huset och planerna framöver. Den som vill erbjuds att cykla runt och filma med hjälp av en lånad hjälm och kamera.

Datum: fredag 4 oktober kl 14.30

Plats: entré P2 utmed södra långsidan av cykelparkeringshuset, närmast spår 1

- Det ska vara enkelt att ta cykeln ner på stan och till tåget i Uppsala. Därför är jag väldigt glad att vi nu kan erbjuda Uppsalaborna fler cykelparkeringar i ett fantastiskt pendlarläge, säger Erik Pelling (S), kommunstyrelsens ordförande.

- Cykelparkeringshuset erbjuder smart och säker parkering för alla cykelpendlare och äntligen blir det bättre förutsättningar för ordning och reda vid Resecentrum, säger Rickard Malmström (MP), ordförande gatu- och samhällsmiljönämnden.

Cykelparkeringshuset öppnar för allmänheten samma dag kl 15.00.

Välkoma på pressvisningen kl 14.30 den 4 oktober.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Bild: Tengbom arkitektbyrå
Bild: Tengbom arkitektbyrå
Ladda ned bild

Länkar

Om

Uppsala kommun
Uppsala kommun

753 75 Uppsala

https://www.uppsala.se/

Uppsala är Sveriges fjärde största stad och här bor över 225 000 personer. 2018 utsågs Uppsala till världens bästa klimatstad av WWF.

Följ Uppsala kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Uppsala kommun

Välkommen till pressträff för sommargatan20.5.2020 17:00:00 CESTPressmeddelande

Nu på fredag öppnas Uppsalas första sommargata! Vi påminner om pressträffen i samband med det, som vi tidigare informerat om. När: fredag 22 maj kl 10.00 Plats: Östra Ågatan vid Nybron Kommunalråd Rickard Malmström och projektledare Jakob Andersson finns på plats för att berätta mer om sommargatan och svara på frågor. Sommargatan införs maj-augusti på Östra Ågatan mellan Klostergatan och Bangårdsgatan. Den innebär att bilarnas framkomlighet begränsas till förmån för gående och vistelse, och att ytan närmast ån möbleras med planteringar och sittplatser. Sommargatan får ett tillfälligt förbud mot genomfart för motorfordon norrifrån och rekommenderad lägre hastighet 20 km/tim. Antalet bilparkeringsplatser i anslutning till sommargatan förblir oförändrade.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum