Svenska institutet för standarder, SIS

Inbjudan till seminarium om framtidens transporter

Dela

Framtidens teknik utvecklas här, nu och i morgon. Det som varit drömmar och visioner blir realitet i snabb takt. Det är spännande tider. Men hur försäkrar vi oss om att den nya tekniken leder oss mot säkra, mer hållbara och effektiva transportlösningar? SIS, Swedish Standards Institute, och Urban ICT Arena bjuder in till ett kostnadsfritt frukostseminarium om framtidens transporter den 15 november i Stockholm.

Vi bjuder på två inspirationstalare:

Anna Pernestål Brenden, forskare på ITRL vid KTH
Självkörande fordon. Säkrare, mer hållbara och mer effektiva lösningar.

Simon Moritz, Eco Transport Evengelist och lösningsarkitekt för drivesweden.nu
Nya synsätt på mobilitet.

I paneldiskussionen deltar förutom Anna och Simon även:

Petra Dalunde, vd på Urban ICT Arena
Hamid Zarghampour, Chefstrateg Connected and Automated Transport, Trafikverket
Andres Dingvall Rauchwerger, affärsområdeschef SIS

Moderator: Linnea Casselbrant, projektledare SIS

Datum: 15 november
Tid: 08.30-09.30
Plats: SIS Conference Centre, Torsplan Solnavägen 1E, Stockholm. Hitta hit
Anmälan: till kontaktperson nedan

Nytt nummer av Magasinet S

Alla deltagare får dessutom ett rykande färskt nummer av Magasinet S fylld med intervjuer där blicken riktas mot en transportsektor i total omvandling som ska hantera behov av mindre trängsel i städerna och minskad miljöpåverkan. Självkörande bilar, höghastighetståg, drönare och andra förarlösa leveranser är del av lösningen som helt förändrar synen på samhällets infrastruktur.

Här kan du läsa tidningen

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Svenska institutet för standarder, SIS
Svenska institutet för standarder, SIS
Solnavägen 1 E/Torsplan
113 65 Stockholm

08 - 555 520 00https://www.sis.se

SIS, Swedish Standards Institute, är en internationell organisation som driver och samordnar standardiseringen i Sverige. SIS är medlem och representerar Sverige i den europeiska standardiseringsorganisationen CEN och den globala organisationen ISO.

Följ Svenska institutet för standarder, SIS

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska institutet för standarder, SIS

Rådgivande forum ska stärka standardisering på energiområdet30.1.2020 08:25:22 CETPressmeddelande

Nu startar Svenska institutet för standarder, SIS, ett sektorforum för att stärka standardisering kring energi. – Vi vill skapa en tätare strategisk dialog med aktörer i energisektorn och erbjuda våra medlemmar en plattform för långsiktig utveckling av standardisering. Vi vill utbyta information om vad som händer inom internationell standardisering, vad den svenska energisektorn ser för behov samt identifiera samverkan och synergier med initiativ som sektorn tar på standardiseringsområdet, säger SIS vd Annika Andreasen.

Ny vägledning för långsiktig förvaltning av tillgångar16.1.2020 08:59:15 CETPressmeddelande

För att avkastningen på en organisations tillgångar ska bli optimal krävs mål, strategier och konkreta åtgärder. Här är ISO 55000-serien till hjälp. Nyligen reviderades en av delarna, vägledningen, och nu publicerar SIS den i svensk översättning. – Den svenska marknaden har väntat på detta. Ändringarna baseras på användares erfarenheter i över 30 länder under de fyra senaste åren, säger Ann-Sofie Sjöblom, projektledare, Svenska institutet för standarder, SIS.

Nytt rådgivande forum ska stärka byggstandardiseringen10.12.2019 10:30:49 CETPressmeddelande

Nu startar Svenska institutet för standarder, SIS, ett sektorforum för att stärka byggstandardiseringen. – Vi vill skapa en tätare strategisk dialog med aktörer i byggsektorn och erbjuda våra medlemmar en plattform för långsiktig utveckling av standardisering. Vi vill utbyta information om vad som händer inom internationell standardisering, vad den svenska byggsektorn ser för behov samt identifiera samverkan och synergier med initiativ som sektorn tar på standardiseringsområdet, säger SIS vd Annika Andreasen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum