Europaparlamentet

Inbjudan: Vad har ledamöterna för förväntningar inför COP26?

Dela

Vilka är EU:s knäckfrågor inför COP26? Hur går tongångarna i diskussionerna? Hör miljöutskottets ordförande Pascal Canfin (Renew, FR) med flera berätta om förväntningarna inför COP26, den 8 november kl. 11.20.

Måndagen den 8 november håller ledamöter från Europaparlamentets delegation till COP26 i Glasgow en digital pressträff om sina och Europaparlamentets förväntningar. Delegationen kommer att närvara vid klimattoppmötet i Glasgow den 9-13 november. Ta chansen att ställa dina frågor till ledamöterna om vilka frågor som är de mest avgörande under klimattoppmötet.

Följande ledamöter medverkar:

  • Pascal CANFIN (Renew, FR), ordförande i utskottet för miljö, folkhälsa och livsmedelssäkerhet (ENVI) samt delegationsledare för delegationen i Glasgow
  • Bas EICKHOUT (De gröna, NL), vice ordförande i utskottet för miljö, folkhälsa och livsmedelssäkerhet (ENVI) och föredragande för resolutionen inför COP26 i Glasgow
  • Lídia PEREIRA (EPP, PT), ledamot i utskottet för miljö, folkhälsa och livsmedelssäkerhet (ENVI) och medföredragande för resolutionen inför COP26 i Glasgow

När: Klockan 11.20-12.20

Var: Webex

Obligatorisk anmälan: Journalister som vill delta och ställa frågor kan anmäla sig till epstockholm@ep.europa.eu senast den 4 november.

Kontakter

Om

Europaparlamentet
Europaparlamentet
Regeringsgatan 65
111 56 Stockholm

08-562 444 55https://www.europarl.europa.eu/portal/sv

Europaparlamentet är EU:s enda direktvalda institution och stiftar EU-lagar tillsammans med ministerrådet. Europaparlamentets presstjänst levererar fullständig och opartisk information till media och svarar på pressfrågor om Europaparlamentets dagliga verksamhet samt hjälper Europaparlamentariker i deras kommunikationsverksamhet.

Följ Europaparlamentet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Europaparlamentet

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum