Sveriges läkarförbund

Inbjudan: Vad har vi lärt oss till nästa kris? Hearing med Coronakommissionen och politiken

Dela

8:e mars 12:00 har Läkarförbundet bjudit in en panel bestående av Coronakommissionens ordförande och politiker i syfte att svara på frågan: vad har vi lärt oss till nästa kris?

Tid: 8 mars 12:00 - 13:30
Plats: Villagatan 5, Stockholm

Anmäl dig här! 
Eller via mail till victor.harju@slf.se

Kaffe och matig macka serveras i samband med seminariet.

Vi har frågat Sveriges läkare hur pandemin påverkat deras arbetsliv. Vad säger deras svar och kommissionens slutsatser om svensk hälso- och sjukvård kan rustas bättre för att möta nästa kris?

Kontakter

Bilder

Om

Sveriges läkarförbund
Sveriges läkarförbund
Box 5610
114 86 Stockholm

https://slf.se/

Sveriges läkarförbund är läkarnas professions- och fackförbund med över 55 000 medlemmar. Läkarförbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas yrkesmässiga, sociala och ekonomiska intressen och verka för en god och värdig anda inom läkarkåren. Förbundets uppgift är också att främja medlemmarnas utbildningsmässiga och vetenskapliga intressen samt arbeta för en ändamålsenlig utveckling av hälso- och sjukvården.

Följ Sveriges läkarförbund

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Sveriges läkarförbund

Läkarförbundet och Läkaresällskapet uppmanar regeringen att agera om fortbildning12.5.2022 12:59:35 CEST | Pressmeddelande

Den 27 april 2022 röstade riksdagen igenom socialutskottets tillkännagivande om fortbildning för personal inom hälso- och sjukvården. Man vill att regeringen ska se över frågan om ett införande av ett krav på - och rätt till - en kontinuerlig fortbildning. Regeringen är inte bunden att agera enligt ett tillkännagivande, men rådande praxis är att följa riksdagens vilja. Socialdemokraterna reserverade sig mot beslutet med motiveringen att arbetsgivarna redan har ett ansvar för fortbildning.

Kortsiktiga satsningar i regeringens budget19.4.2022 11:49:38 CEST | Pressmeddelande

Idag presenterade regeringen sin vårbudget med justeringar för året och pekar ut riktningen framåt. Regeringen avsätter en halv miljard extra för att anställa fler sjuksköterskor, förbättra arbetsmiljön och utöka antalet vårdplatser. Läkarförbundet är positiva till att regeringen lyssnat på våra krav kring satsningar på arbetsmiljön och fler vårdplatser, men saknar långsiktighet i satsningarna.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum