Umeå kommun

Industrimark till salu på norra Västerslätt

Dela

Fram till fredag 29 januari är det möjligt att anmäla intresse för industrimark på norra Västerslätt. Marken ligger mellan Fraktvägen och NLC-park. Totalt är det cirka 16 500 kvadratmeter som är till salu och det kan delas upp i tre tomter á 5 500 kvadratmeter.

– Det råder stor efterfrågan på industrimark i centrala lägen och som ett led i arbetet med att möta efterfrågan har kommunen tagit fram en ny detaljplan på Norra Västerslätt. Verksamheter som är lämpliga inom området är bland annat verkstäder, tillverkning med tillhörande försäljning och handel med skrymmande varor, säger Emilio Arango Nilsson, exploateringsingenjör.

Området ligger i ett trafikorienterat läge med närhet till både Norra länken samt NCL-park. Från området finns det goda förbindelser till övriga delar av kommunen eftersom både E12 och Hissjövägen (väg 363) passerar intill området.

Markpriset är 350 kr/m2. Ett krav inom området är att minst 1/3 av tomten ska bebyggas.

Sista datum för intresseanmälan är fredag 29 januari.

Läs mer och anmäl intresse på projektsidan för norra Västerslätt.  


Mer information

Emilio Arango Nilsson
mark- och exploateringsingenjör
090-16 23 82
073-803 59 73
emilio.arangonilsson@umea.se

Per Westergren
mark- och exploateringsingenjör
090-16 23 73
070-557 10 22
per.westergren@umea.se

 

Nyckelord

Bilder

Länkar

Om

Umeå kommun
Umeå kommun
Skolgatan 31A
901 84 Umeå

090-16 10 00https://umea.se/press

Umeå kommun har 12 000 medarbetare och är regionens största arbetsgivare. Verksamheterna präglas av medborgarfokus, öppenhet, tillit och en strävan efter att ständigt förbättra kommunens service. Umeå är en av Sveriges mest växande städer. Här bor omkring 125 000 personer, och kommunens mål är att nå 200 000 invånare år 2050.

I Umeå finns två universitet, ett livskraftigt näringsliv och ett attraktivt utbud av kultur och fritid. Här finns också västvärldens snabbaste bredband.

Följ Umeå kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Umeå kommun

Snöovädret blir allt intensivare – stanna hemma om du kan21.1.2021 17:47:40 CETPressmeddelande

Det intensiva snöfallet med kraftig drivbildning har ökat ordentligt och gjort det mycket svårt att ta sig fram i kommunen. Ovädret kommer att bli värre längre fram i kväll och i natt. Läget är mycket ansträngt och kommunen arbetar intensivt med att hålla huvudgatorna öppna. För lokalgatorna finns risk att framkomligheten tidvis är begränsad. Kommunen uppmanar alla som inte måste ge sig ut att stanna hemma.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum