Inera AB

Inera ökar kapacitet i tjänsten Video- och distansmöte

Dela

Samhället har på kort tid ställt om och anpassat arbetssätt från fysiskt till digitalt via video och distansmöten. I regioner och kommuner ökar användningen av tjänsten Video- och distansmöten för olika verksamheter, för kontakt med invånarna och för förvaltning. För att möta de större behoven ökar nu Inera kapacitet i tjänsten, så att fler kan ha videomöte samtidigt.


-  Vi kan se att tjänsten används mer, längre och för fler personer inom fler områden i t ex vård och omsorg, skolan, socialtjänsten i möte mellan läkare och patient, lärare och elev eller handläggare och klient. Tjänsten används också i videomöten som kräver sekretess och identifiering som juridisk rådgivning, upphandlingar, bygglovshantering och politiska beredningar som nämndmöten. säger Dan Bergvall chef för Ineras avdelning Infrastruktur.

Tjänsten Video- och distansmöte etablerades 2008, är nationell och används gemensamt av regioner och kommuner. I tjänsten finns funktioner för videomöte utan egen videoutrustning. Inom kort erbjuds även säker inloggning med både Bank-id och SITHS-kort, vilket är efterfrågat.
-             Tjänsten Video- och distansmöte hjälper till att driva arbetet med gemensamma standarder, krav på kvalitet och säkerhet framåt. Med gemensamma system behöver inte organisationer bygga egna dyra videomiljöer som riskerar att försvåra kommunikation över organisationsgränser, säger Dan Bergvall.
 
 

Kontakter

För mer information:
chef avdelning Infrastruktur; dan.bergvall@inera.se, tel: 072-571 78 19
tf pressansvarig: lena.ivo@inera.se, tel 070-547 00 03

Om

Inera AB
Inera AB
Tjärhovsgatan 21
118 93 Stockholm

Reception: 0771-25 10 10https://www.inera.se/

Inera ägs av SKR Företag, regioner och kommuner. Inera koordinerar och utvecklar gemensamma digitala lösningar till nytta för invånare, medarbetare och beslutsfattare.

Följ Inera AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Inera AB

1177 Vårdguiden - främsta valet för hälsoråd kring covid-194.5.2021 14:23:58 CEST | Pressmeddelande

Den som är orolig för sin egen eller någon annans hälsa på grund av covid-19, vänder sig i första hand till 1177 Vårdguiden för att få råd. 1177 Vårdguiden är regionernas samlade kanaler och erbjudanden till invånarna, som i stort sett alla känner till och allt fler vänder sig till som ett första steg då de behöver vägledning. Under 2020 gjordes 175 miljoner besök och nära 100 miljoner inloggningar på 1177.se.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum