Inera AB

Inera skapar ett test- och utvecklingscenter i Karlstad

Dela

Ineras dotterbolag, Nordic Medtest, får utökat ansvar som Ineras test- och utvecklingscenter. Beslutet är ett led i Ineras strategi att fokusera mer på kärnverksamheten samt öka andelen egen kompetens inom digitalisering. I samband med att Nordic Medtest tar ansvaret för att etablera ett test- och utvecklingscenter planeras antalet anställda över några års tid öka med runt 20 personer i Karlstad.

Sedan hösten 2020 har det pågått ett arbete med att se över Ineras sourcingstrategi. Det handlar om att skapa de bästa förutsättningarna för att effektivisera och på bästa sätt kunna hjälpa våra kunder på deras digitaliseringsresa.

- Vi såg redan tidigt möjligheten att använda vårt eget bolag Nordic Medtest som ett test och utvecklingscenter. Nordic Medtests verksamhet kommer arbeta med test- och utveckling kopplat till det som är Ineras absoluta kärnverksamhet. Det handlar om utveckling och förvaltning av strategiskt viktiga komponenter för våra kunder. Samtidigt kommer vi att fortsätta att använda externa leverantörer för många av våra tjänster precis som tidigare, säger Peter Arrhenius, vd på Inera.

Anledningen till att Inera väljer att använda Nordic Medtest som ett test och utvecklingscenter är att bolaget har stor kunskap om Ineras tjänster, arkitektur och infrastruktur. Bolaget har idag ansvaret över programvarutestning inom Inera. Utvecklingen kan på det här sättet ge stora synergier med test och Inera-koncernen bibehåller viktig kompetens internt. Det ger möjlighet till långsiktigt lägre kostnader samtidigt som Inera kan upprätthålla tillräckligt stor egen kompentens inom strategiskt viktiga områden för digitalisering.

- Jag är mycket glad att Inera beslutat att behålla kompetens kring vår kärnverksamhet genom att den blir en del av Nordic Medtest. Vi får bättre kontroll över vår utveckling och teknik samt ökad flexibilitet och möjlighet att prioritera. Karlstad har en stark it-bransch, här finns hög kompetens, duktiga leverantörer och dessutom finns Karlstad Universitet med utbildningar inom it och mjukvaruutveckling. Det gör det möjligt för oss att etablera den här viktiga verksamheten här, säger Magnus Lindström, vd Nordic Medtest.

Om NMT
Nordic Medtest arbetar med programvarutestning inom framförallt vård och omsorg. Bolaget är ett dotterbolag till Inera AB och jobbar med testning av hela Ineras portfölj av digitala tjänster och infrastruktur. Nordic Medtest genomför även uppdrag tillsammans med andra aktörer som till exempel regioner och privata systemleverantörer

Kontakter

Bilder

Om

Inera AB
Inera AB
Tjärhovsgatan 21
118 93 Stockholm

Reception: 0771-25 10 10https://www.inera.se/

Om Inera

Inera är ett hälso- och infrastrukturbolag som koordinerar och utvecklar digitala lösningar till regioner och kommuner främst inom hälso- och sjukvård, socialtjänst och tandvård. Företaget ägs av SKR Företag, 21 regioner och 288 kommuner. Exempel på tjänster är 1177, Nationella patientöversikt, kunskapsstöd genom Vårdhandboken och ett landsomfattande nätverk genom Sjunet. De digitala lösningarna används av invånare, medarbetare och beslutsfattare. Idag utvecklar och förvaltar Inera ett 40-tal tjänster.

 

 

 

Följ Inera AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Inera AB

1177 Vårdguiden - främsta valet för hälsoråd kring covid-194.5.2021 14:23:58 CEST | Pressmeddelande

Den som är orolig för sin egen eller någon annans hälsa på grund av covid-19, vänder sig i första hand till 1177 Vårdguiden för att få råd. 1177 Vårdguiden är regionernas samlade kanaler och erbjudanden till invånarna, som i stort sett alla känner till och allt fler vänder sig till som ett första steg då de behöver vägledning. Under 2020 gjordes 175 miljoner besök och nära 100 miljoner inloggningar på 1177.se.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum