Inera AB

Ineras årsrapport för 2020

Dela

Nu är Ineras årsrapport för 2020 publicerad. Året präglades av covid-19-pandemin som har påverkat alla runt om i världen och på flera sätt även Inera. I årsrapporten summerar vi vad som hände på Inera under året, bland annat i de två affärsområdena, 1177 Vårdguiden och Infrastruktur och arkitektur men även vad vi gjort inom kommunområdet.

I årets rapport lyfter vi särskilt upp hur Inera har bidragit när digitaliseringen av hälso- och sjukvården samt svensk välfärd har tagit ett stort språng framåt till följd av pandemin. 2020 blev ett dramatiskt år där Inera och inte minst 1177 Vårdguiden, hamnade mitt i pandemins centrum. Över 200 miljoner besök gjordes på 1177.se under året.

Vi berättar också om vad som hänt under året inom affärsområdet Infrastruktur och arkitektur. Bland annat har en ny lösning för autentisering tagits fram som gör det möjligt för ännu säkrare inloggningar med SITHS e-legitimation, både på kort och mobilt.

Nu är det drygt tre år sedan kommunerna blev delägare i Inera. I rapporten lyfter vi fram vad som hänt sedan dess.

Det har också hänt en hel del inom programmet Första linjens digitala vård. I rapporten beskriver vi bland annat hur användningen av samtliga tjänster inom konceptet 1177 Vårdguiden har ökat under året, och att flera regioner nu erbjuder invånarna möjlighet att skicka bilder vid samtal till 1177 Vårdguiden på telefon.

Klicka här för att läsa hela Ineras årsrapport.

Inera, som ägs av SKR Företag, 21 regioner och 288 kommuner, koordinerar, utvecklar och erbjuder digitala lösningar. Exempel på tjänster är 1177 Vårdguiden, Nationell patientöversikt, Vårdhandboken och Sjunet. Totalt har Inera ett fyrtiotal tjänster som används av invånare, medarbetare och beslutsfattare.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Dokument

Om

Inera AB
Inera AB
Tjärhovsgatan 21
118 93 Stockholm

Reception: 0771-25 10 10https://www.inera.se/

Om Inera

Inera är ett hälso- och infrastrukturbolag som koordinerar och utvecklar digitala lösningar till regioner och kommuner främst inom hälso- och sjukvård, socialtjänst och tandvård. Företaget ägs av SKR Företag, 21 regioner och 288 kommuner. Exempel på tjänster är 1177, Nationella patientöversikt, kunskapsstöd genom Vårdhandboken och ett landsomfattande nätverk genom Sjunet. De digitala lösningarna används av invånare, medarbetare och beslutsfattare. Idag utvecklar och förvaltar Inera ett 40-tal tjänster.

 

 

 

Följ Inera AB

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Inera AB

1177 Vårdguiden - främsta valet för hälsoråd kring covid-194.5.2021 14:23:58 CEST | Pressmeddelande

Den som är orolig för sin egen eller någon annans hälsa på grund av covid-19, vänder sig i första hand till 1177 Vårdguiden för att få råd. 1177 Vårdguiden är regionernas samlade kanaler och erbjudanden till invånarna, som i stort sett alla känner till och allt fler vänder sig till som ett första steg då de behöver vägledning. Under 2020 gjordes 175 miljoner besök och nära 100 miljoner inloggningar på 1177.se.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum