Åklagarmyndigheten

Information angående ärenden i södra Stockholm

Dela

Ett flertal utredningar pågår just nu avseende misstankar om grov organiserad brottslighet inom ramen för ett kriminellt nätverk i södra Stockholm.

Kammaråklagare Sara Nilsson, Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, leder förundersökningen angående allmänfarlig ödeläggelse under maj 2020 på bl.a. Vendelsömalm, Huddinge och försök till allmänfarlig ödeläggelse under maj 2020 bl.a. i Norsborg.  

Kammaråklagare Anna Stråth, Södertörns åklagarkammare, leder förundersökningen angående

- Stämpling till mord, förberedelse till mord och grovt vapenbrott under mars-april 2020 i Stockholm och Västerås

- Människorov, rån och grov utpressning under april-maj 2020 i Vårberg och Stockholm

- Grovt narkotikabrott i juni 2020 i Botkyrka

Sammanlagt sju personer är häktade vid Södertörns tingsrätt. Ytterligare en person är häktad i utevaro vid samma tingsrätt. Ytterligare frihetsberövanden kan komma att ske.

I nuläget kan åklagarna inte lämna några ytterligare uppgifter om vad utredningen består i.


Åklagarmyndighetens presstjänst, 010-562 50 20

Nyckelord

Om

Åklagarmyndigheten
Åklagarmyndighetenhttps://www.aklagare.se/

Åklagaren utgör en viktig länk i rättskedjan – polis, åklagare, domstol och kriminalvård. Det är åklagaren som inom lagens ram avgör om åtal ska väckas. Det är också åklagaren som leder förundersökningen och för statens talan i domstolen. Åklagarmyndigheten ska bidra till att brottsligheten minskar och människors trygghet ökar genom att se till att de som begår brott ställs till ansvar för sina handlingar och att detta sker på ett effektivt och rättssäkert sätt.

Följ Åklagarmyndigheten

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Åklagarmyndigheten

Uppdatering i uppmärksammat ärende om flickas död i Norrköping23.10.2020 08:14:40 CESTPressmeddelande

I januari 2020 hittades en flicka, född 2016, död i sitt hem i Norrköping. Norrköpings tingsrätt dömde den 6 augusti flickans mamma till fängelse i ett år och nio månader för vållande till annans död. Åklagaren överklagade domen till hovrätten och ansåg att påföljden borde bli strängare. Ännu har hovrätten inte meddelat när det blir rättegång. En ny skrivelse har nu inkommit i ärendet och en åklagare kommer att inhämta upplysningar om socialnämndens handläggning.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum