Örnsköldsviks Kommun

Information från kommunstyrelsen i Örnsköldsvik

Dela

Kommunstyrelsen i Örnsköldsvik behandlade bland annat medborgarförslag och tilläggsanslag till korttidsboende vid dagens sammanträde.

Här följer kortfattad information från kommunstyrelsens sammanträde i Örnsköldsvik den 5 maj 2020. Kompletta handlingar finns på kommunens webbplats www.ornskoldsvik.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

E4 inte kommunens ansvar
Medborgarförslaget om en dragning av E4 utanför stadskärnan ligger inte inom den kommunala kompetensen, menar kommunstyrelsen och föreslår att fullmäktige avslår förslaget. Trafikverket har ansvar för E4 genom Örnsköldsviks stadskärnan.

Nej till att ta bort fria bussresor för ungdom
Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige ska avslå medborgarförslaget om att ta bort fria bussresor inom kommunen för skolungdom.

Nej till att sälja matlådor
Kommunstyrelsen föreslår avslag på det medborgarförslag som vill att personal och föräldrar ska få köpa matlådor till självkostnadspris för att minska matsvinnet.

Tilläggsanslag till boende
Det planerade nya korttids- och barnboendet med två träningslägenheter får 4 miljoner kronor i tilläggsanslag enligt kommunstyrelsens förslag till fullmäktige. Beslutet om att bygga boendet fattades 2018 och beräknas totalt kosta 24 miljoner kronor.

Övriga ärenden:
Bokslut för stiftelser 2019
Planbesked Örnsköldsvik 5:12
Försäljning Örnsköldsvik Bryssel 4 och 5
Yttrande angående förberedande samråd, TMR, tillståndspliktigt insamlingssystem (TIS) för förpackningar och returpapper
Kulturpolicy för Örnsköldsviks kommun – återremitteras
Årlig rapportering av genomförandet av vattenmyndigheternas åtgärdsprogram
Val av ledamot, BioFuel Region AB
Anmälan av delegationsbeslut 2020, förtroendevalda och tjänstepersoner.

Ytterligare information:
Per Nylén, kommunstyrelsens ordförande, 0660-881 57, 072-514 22 60
Emma Grann, kommunsekreterare, 0660-888 47
Helén Sahlin, kommunikationschef, 0660-887 85
Webbplats: www.ornskoldsvik.se

Nyckelord

Kontakter

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum