Örnsköldsviks Kommun

Information från kommunstyrelsen i Örnsköldsvik

Dela

Det blir en ny förskola efter branden i Köpmanholmen tidigare i år. Det var ett av besluten vid dagens kommunstyrelsesammanträde.

Här följer kortfattad information från kommunstyrelsens sammanträde i Örnsköldsvik den 8 juni 2021. Kompletta handlingar finns på kommunens webbplats www.ornskoldsvik.se  

Ny förskola efter branden i Köpmanholmen 

Kommunstyrelsen föreslår att 19,2 miljoner kronor ska investeras i en ny förskolebyggnad i Köpmanholmen efter att den gamla brandskadades. Förskolan kommer att få samma standard som de nya förskolorna Ängsmarken och Sjölyckan och bli 200 kvadratmeter större för att rymma matsal, personal- och hygienutrymmen. 

Andra än kommunen arrangerar utbildningar 

Kommunstyrelsen föreslår avslag på det medborgarförslag som föreslår en kampanj för ”Våga bruka din smartphone”. Örnsköldsvik ger stöd till studieförbund, pensionärsorganisationer och andra föreningar som arrangerar kurser i digitala hjälpmedel och kommunen bör inte arrangera utbildning i egen regi. 

Nej till obligatorisk rubrikruta 

Kommunstyrelsen föreslår avslag på medborgarförslaget om rubrikruta med ordet ”Medborgarförslag” på kommunens webbplats förstasida. Rubrikerna kan förändras över tid, säsong och användarnas beteende och bör inte vara obligatoriska. 

Gång- och cykelväg inte prio före andra 

Kommunstyrelsen föreslår avslag på Gösta Nordbergs (SD) motion om gång- och cykelväg i Husum senast 2023 i och med att det inte bör prioriteras före andra redan planerade åtgärder.  

Del i Umeåregionens landsbygdsutvecklingsstrategi 

Örnsköldsviks kommun ställer sig bakom den landsbygdsutvecklingsstrategi som tagits fram inom samarbetet i Umeåregionen. Strategin är vägledande för samverkan och samarbetet när det gäller att stärka de värden, resurser och den attraktiva livsmiljö som landsbygderna erbjuder. Umeåregionen består av de sju kommunerna Bjurholm, Nordmaling, Robertsfors, Umeå, Vindeln, Vännäs och Örnsköldsvik.   

Klimatarbete pågår i annan form 

Kommunstyrelsen föreslår att fullmäktige ska avslå medborgarförslaget om ”klimatengagemang i världsklass”. Ett arbete med klimatstrategi pågår för närvarande i kommunen utifrån det mål som fullmäktige har beslutat om. 

Övriga ärenden: 

Begäran om utökade skattemedel för driftskostnader för tillfällig gruppbostad LSS, Bjästa 

Budget 2022, plan 2023-2024 

Upplösning av stiftelsen Solberget 

Återrapportering av uppföljning av avfallsplan för 2020 

Yttrande över nulägesbeskrivning av prövningsgrupp Idbyån 35_1 Ovansjö kvarn. 

Yttrande, granskning av kommunens service till företagare 

Yttrande, granskning av kommunstyrelsens uppsiktsplikt 

Yttrande, barn- och ungdomsstrategi 2021-2024 

Sammanträdesplan kommunstyrelsen 2022 

Fyllnadsval, ledamot i landsbygdsgruppen samt ersättare i kommunstyrelsens arbetsutskott och kommunstyrelsens ekonomiberedning 

Redovisning av fattade delegationsbeslut 2021, utskott 

Redovisning av fattade delegationsbeslut 2021, förtroendevalda och tjänstepersoner 

 

Nyckelord

Kontakter

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum