Örnsköldsviks Kommun

Information från omsorgsnämnden 12 juni

Dela

Omsorgsnämnden beslutade att genomföra konsekvensanalys och landsbygdssäkring som underlag för beslut att med inriktning att avveckla Sörängets servicehus samt del av vård- och omsorgsboende Björnaborg.

Omsorgsnämnden gav vid sammanträdet 12 juni välfärdsförvaltningen i uppdrag att ta fram ett underlag för eventuellt senare beslut om att avveckla verksamheten vid Sörängets servicehus samt den gamla delen av vård- och omsorgsboendet Björnaborg.

De underlag för beslut som förvaltningen ska ta fram ska dels innehålla risk- och konsekvensanalyser, dels handlingsplaner och aktiviteter. Inför eventuellt beslut om avveckling av Björnaborgs äldre del ska även en landsbygdssäkring upprättas med fokus på ekonomiska, ekologiska och sociala konsekvenser för landsbygden.

Förslaget att avveckla Sörängets servicehus ligger i linje med den lokalresursutredning som omsorgsnämnden antagit för perioden 2019-2023. Servicehusen är inte funktionella utifrån dagens behov. Inriktningen är att Sörängets servicehus istället omvandlas till trygghetsboende.

Motiv till att påbörja en avveckling av den gamla delen av Björnaborg är bland annat att lägenheterna inte lever upp till dagens krav på vare sig tillgänglighet för de boende eller arbetsmiljö för personalen. De aktuella lägenheterna saknar samtliga dusch och har små och trånga toalettutrymmen.

Omsorgsnämnden kommer att fatta beslut om respektive verksamhet under hösten 2019.

Nyckelord

Kontakter

Anna Sundberg, ordförande omsorgsnämnden, 070-282 86 02.
Katarina Jensstad, chef välfärdsförvaltningen, 070-698 82 19.

Om

Örnsköldsviks Kommun
Örnsköldsviks KommunÖrnsköldsviks kommun är kommunens största arbetsplats. Drygt 5 000 personer i kommunal förvaltning och kommunala bolag ser till att kommunens 56 000 invånare får god samhällsservice.

Kommunen är företagstät med många internationella företag, lång företagande- och industritradition och stort utvecklingsfokus där samverkan är en viktig nyckel. Närheten till Umeå gör att Örnsköldsvik är en del av en större arbetsmarknadsregion med totalt 200 000 invånare och 13 000 företag. Örnsköldsvik är en del av natursköna Höga kusten där skärgård och klippor möter skog och vildmark.

Följ Örnsköldsviks Kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Örnsköldsviks Kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum