Norrköpings kommun

Information inför samhällsplaneringsnämnd 14 maj

Dela

Vid sitt möte 14 maj så kommer samhällsplaneringsnämnden bland annat att fatta beslut i frågan om samråd kring ett förslag till program för södra Butängen och Johannisborg.

Den 12 oktober 2016 fick dåvarande stadsbyggnadskontoret i uppdrag av dåvarande stadsplaneringsnämnden att ta fram ett förslag till program för södra Butängen och Johannisborg. Programmet konkretiserar intentionerna för den omvandling av området som beskrivs i fördjupningen av översiktsplanen (FÖP) för Resecentrum och södra Butängen.

Förslaget innebär i stora drag att södra Butängen ska utvecklas till att bli en del av Norrköpings innerstad. En ny centralstation planeras strax norr om dagens station med plats för Ostlänkens nya järnvägsspår. Runt omkring den nya stationen är förslaget att bygga en innerstadsmiljö med en blandning av bostäder, kontor och handel. Här ska också finnas plats för skolor och kulturaktiviteter.

Samhällsplaneringsnämnden ska vid sitt möte 14 maj fatta beslut i frågan om samråd och föreslagen samrådstid är 16/5 - 15/8. Då finns möjlighet att komma in med synpunkter på förslaget. Den 25 maj kommer ett ”samrådsevent” att äga rum vid Johannisborgs slottsruin.

Kontakt:
Reidar Svedahl
Titel: ordförande samhällsplaneringsnämnden
Telefon: 070-643 83 33

Jackie Leiby
Titel: planarkitekt
Telefon: 011- 15 13 53

Julia Stenström Karlsson
Titel: projektledare
Telefon: 011-15 13 41

__________________________________________________________________________

Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072 584 72 15

 

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Pressinbjudan från Norrköpings Konstmuseum: Greta Knutson möter Ester Blenda Nordström i sommarens Krumeluren Pop-up!1.7.2019 09:00:00 CESTPressinbjudan

Barn och unga får under juli månad möta stjärnreportern Ester Blenda Nordström, som försöker ta sig till Konstmuseet för att intervjua konstnären Greta Knutson. Ester hamnar i trubbel på vägen för hon vet inte vad ett Konstmuseum är eller hur hon ska ta sig dit. Barnen bjuds in som äventyrare och problemlösare att lösa mysteriet kring Konstmuseet och utställningen Greta Knutson Tzara – I nytt ljus som just nu pågår där. Under sommaren genomför Norrköpings Konstmuseum uppsökande verksamhet i parker, på stränder och bibliotek runt om i kommunen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum