Norrköpings kommun

Information inför samhällsplaneringsnämnd 8 september

Dela

Nedan följer en sammanställning av några av de ärenden som tas upp på Samhällsplaneringsnämndens möte torsdagen den 11 juni.

Bild: Infrahubs.
Bild: Infrahubs.

Fokus på låg hyra i markanvisningstävling för Sandtorp etapp 3.
Kommunen planerar att utlysa en markanvisningstävling för en tomt avsedd för flerbostadshus inom Sandtorp. Tävlingen kommer att publiceras i september 2020. Fokus ligger på låg hyra och en mindre del av tävlingen utgörs av arkitektur.

Syftet är att få fram bostäder som gör det möjligt för fler invånare att ha ett eget boende och förhoppningsvis kan en modell skapas som gör det möjligt att bygga fler bostäder av den här typen.Kommunen räknar med att ha en vinnare i tävlingen klar under våren 2021.

Marköverlåtelseavtal del av Händelö 2:41 (norr om Östra Bravikenvägen) Infrahubs AB. Samhällsplaneringsnämnden ska fatta beslut om eventuell försäljning av en del av fastigheten Händelö 2:41 på Malmölandet till Infrahubs AB för utveckling av en logistikfastighet.

Försäljningen till Infrahubs AB är på cirka 170 000 kvadratmeter motsvarar kvartersmarken inom detaljplanen för Händelö 2:41 (norr om Östra Bravikenvägen) inom Kvillinge. Bolaget ska senast inom 18 månader från tillträdesdagen ha börjat bygga.

Infrahubs AB ska utveckla logstikfastigheten med en byggnad på ca 70 000 kvm och ska bygga åt PostNord TPL som blir hyresgäster. Postnord TPL har liknande verksamhet i stor omfattning i Norrköping redan idag. Köparen har visat behov av närhet till tätorten men också till trafikleder, hamn och järnväg.  Etableringen på Malmölandet förväntas på sikt skapa runt 200 nya arbetsplatser.

Beslutet om försäljning ska sedan också tas av Kommunfullmäktige.

Kontakt:
Reidar Svedahl (L)
Titel: kommunalråd med särskilt ansvar för näringslivet
Telefon: 070-643 83 33

Edvard Kobusinski (Sandtorp)
Titel: exploateringsingenjör
Telefon: 011-15 32 69

Frida Resvik (Händelö)
Titel: mark- och exploateringsingenjör
Telefon: 011-15 34 85

___________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Bild: Infrahubs.
Bild: Infrahubs.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Förintelsens minnesdag blir digital i år18.1.2021 14:52:56 CETPressmeddelande

Varje år anordnar Norrköpings kommun och Svenska kyrkan i Norrköping Demokrati- och människovärdedagar. Eftersom pandemin gör att man inte kan träffas som vanligt blir årets dagar digitala. Förintelsens minnesdag, onsdag 27 januari, utgör det första digitala arrangemanget under veckan. Media erbjuds en möjlighet att ta bilder och ställa frågor i samband med förinspelningen av arrangemanget, som sker den 19 januari.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum