Norrköpings kommun

Information inför samhällsplaneringsnämnd den 14 juni

Dela

Under samhällsplaneringsnämndens sammanträde den 14 juni ska nämnden ta ställning till en ny stadsbyggnadsvision för området Sylten.

Bebyggelse.
Bebyggelse.

Visionen som ska upp till beslut innebär att Sylten ska utvecklas från ensidigt ett arbetsområde till en blandstad och som kompletterar Inre hamnen. Sylten ska enligt visionen i framtiden innehålla bostäder, service, handel, tjänsteföretag och kommersiell service som hotell, kultur, sport och utbildning.

Området är genom hamnen, industrin, konst- och industriutställningen 1906 och Syltenberget en stor del av Norrköpings historia och identitet.

Stadsutvecklingen i Sylten är tänkt att ske successivt och brett, men några särskilda omvandlingar av bebyggelse, allmän plats, nya funktioner eller tematiska projekt har särskild betydelse för stadsdelen och också för staden:

  • Triangelfastigheterna och Bråvallaverket
  • Syltenberget
  • Förskola/skola
  • Kajen och hamnbassängen
  • Ny fördelarstation
  • Mobilitet/Parkering/Logistik­

Hållbar utveckling kommer att vara en viktig grundförutsättning för den kommande utvecklingen av området och visionen pekar också på möjliga utvecklingsområden.

Kontakt:
Reidar Svedahl (L)
Titel: kommunalråd och ordförande samhällsplaneringsnämnden
Telefon: 070-643 83 33


Martin Heidesjö (sakkunnig)
Titel: stadsbyggnadsstrateg, översiktlig samhällsplanering
Telefon: 011-15 13 68

_________________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Bebyggelse.
Bebyggelse.
Ladda ned bild
Konceptet.
Konceptet.
Ladda ned bild

Dokument

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering, medieteknik samt besöksnäring. Dessutom finns många företag inom de gröna näringarna. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Nu görs en strategisk utredning av Louis De Geer konsert och kongress1.2.2023 11:48:48 CET | Pressmeddelande

Louis De Geer konsert och kongress i Norrköping AB:s uppdrag är att sälja, marknadsföra och utveckla verksamheten i syfte att stärka Norrköping som en attraktiv stad avseende konferenser, kongresser, nöjen och evenemang. Verksamheten har varit mycket framgångsrik genom åren och har en stor positiv potential att utvecklas. Nu kommer en strategisk utredning att genomföras med syfte att se hur anläggningen fortsatt kan utvecklas till en av Sveriges främsta konferens- och nöjesanläggningar och hur detta kan ske genom en kommersiell bas.

Unik satsning på den Östgötska konsten på Norrköpings Konstmuseum1.2.2023 09:59:20 CET | Pressmeddelande

Lördag den 4 februari bjuder Norrköpings Konstmuseum tillsammans med Östgöta Konstförening in allmänheten för att fira och lyfta fram det Östgötska konstlivet. Konstnärerna Louise Johansson Waite och Camilla Akraka tilldelas Östgöta konstförenings stipendier och boken ”Konst är nödvändigt: Konstscen Östergötland” presenteras. Museet är öppet för alla och har fri entré hela dagen och kaféet är öppet.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum