Norrköpings kommun

Information inför samhällsplaneringsnämnd den 18 maj

Dela

Ett av de ärenden som kommer att tas upp under samhällsplaneringsnämndens sammanträde 18 maj handlar om försäljningen av Krusenhofs Gård.

Bild: Fastighetsbyrån.
Bild: Fastighetsbyrån.

Efter avslutad genomgång av de anbud som kommit in så är förslaget att samhällsplaneringsnämnden beslutar att Holmen Timber AB erbjuds att köpa Krusenhofs gård för 8 800 000 kronor.

Krusenhof har varit ute till försäljning och mäklaren har genomfört visningar för ett 60-tal intressenter samt tagit emot de anbud som lämnats in. Totalt 14 intressenter lämnade in anbud på fastigheten.

Intressenterna ombads även att komma in med en redovisning av vilken verksamhet som de planerar att ha på fastigheten samt vilken erfarenhet anbudsgivarna har av byggnader och miljöer med högt kulturhistoriskt värde.

Vid genomgången av anbuden har en stor vikts lagt på en helhetsbedömning hur den tänkta köparen kan utveckla Krusenhof och samtidigt fungera med de omgivande verksamhetsområdena. Vilka synergieffekter som kan uppnås har också varit viktigt.

Kontakt:
Reidar Svedahl (L)
Titel: ordförande samhällsplaneringsnämnden
Telefon: 070-643 83 33

Anders Sydén
Titel: mark- och exploateringsingenjör
Telefon: 072-724 89 55

__________________________________________
Avsändare: Andreas Åsenheim, presskommunikatör
Telefon: 072-584 72 15

Bilder

Bild: Fastighetsbyrån.
Bild: Fastighetsbyrån.
Ladda ned bild
Bild: Fastighetsbyrån.
Bild: Fastighetsbyrån.
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Norrköpings kommun har omkring 143 500 invånare, varav cirka 68 000 är förvärvsarbetande. I kommunen finns drygt 9 000 företag i starka branscher som pappersindustri, transport och logistik, energi, visualisering och medieteknik samt besöksnäring. Med drygt 11 000 anställda är Norrköpings kommun den största arbetsgivaren i Norrköping. Under mandatperioden 2018-2022 styrs Norrköpings kommun av en kvartett, som består av S, L, C och KD. 

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Sammanfattning av Norrköpings kommuns arbete i samband med covid-19 vecka 2311.6.2021 16:12:53 CEST | Pressmeddelande

Norrköpings kommun arbetar med fortsatt beredskap för att förhindra och hantera eventuell smittspridning samt andra konsekvenser av coronapandemin. Här följer en sammanfattning av kommunens arbete under vecka 23. Läget är allvarligt och kommunen vill uppmana alla att handla ensamma, hålla avstånd, följa restriktioner och rekommendationer samt stanna hemma vid minsta symtom.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum