Norrköpings kommun

Information om besök på kommunens boenden

Dela

Från och med 1 oktober 2020 kan anhöriga till personer som bor på äldreboende, grupp- eller serviceboende i Norrköpings kommun besöka sina närstående igen. Idag skickas information ut till närmast anhöriga för att de ska kunna vara förberedda på vad som gäller inför besöken.

Foto: Studio 59
Foto: Studio 59

Det är oerhört glädjande för alla som drabbats av besöksförbudet att vi äntligen kan öppna upp kommunens boenden igen, säger Magnus Johansson, vård- och omsorgsdirektör. Samtidigt är det av stor vikt att vi klarar av att göra det på ett säkert sätt. Just nu är vi i en fas med låg smittspridning, men läget kan snabbt förändras. Här har individen ett stort ansvar – det får inte finnas minsta risk att man bär med sig smitta in på ett boende, även om det betyder att man kanske tyvärr får skjuta på sitt besök en tid.

Informationen som skickas ut till anhöriga är tänkt att underlätta inför besöken och skapa trygghet i vad som gäller. Det handlar om allt ifrån handhygien och vikten av att vara frisk till hur många besökare man kan vara och var besöken ska ske. Ett besök ska i första hand ske i den boendes lägenhet. Information om besöken finns också att läsa på kommunens hemsida och på affischer på boendena.

– Jag tror att det är många anhöriga som ser fram emot att boendena ska kunna börja ta emot besök igen. Nu gäller det att vi alla hjälps åt och anstränger oss för att göra det på bästa möjliga sätt. Det handlar bland annat om att stanna hemma om man vet med sig att man inte är helt frisk och fortsätta hålla avstånd, även om jag förstår att det kan vara jobbigt. säger Hanna Andersson, enhetschef på S:t Persgatan 134.

I delar av Sverige finns tecken på ökad smittspridning, vilket skapat frågor kring om det är lägligt att öppna boenden för besök. Folkhälsomyndigheten har meddelat att de följer situationen noggrant, och deras bedömning är att det går att ha besökare på äldreboenden förutsatt att det sker utifrån de råd och regler som kommer från myndigheterna. Norrköpings kommun följer hela tiden utvecklingen av coronapandemin och de nationella riktlinjer som råder. Det är viktigt att känna till att man som besökare därför kan komma att få ny information inför eller under sitt besök.

Mer Information om vad som gäller under besöken

Kontakt:
Magnus Johansson
Titel: vård- och omsorgschef
Telefon: 0730-20 23 00

Hanna Andersson
Titel: enhetschef, S:t Persgatan 134
Telefon: 011-15 50 83

_____________________________________________
Avsändare: Caroline Amnéus, presskommunikatör
Telefon: 0730-20 17 18

Bilder

Foto: Studio 59
Foto: Studio 59
Ladda ned bild

Om

Norrköpings kommun
Norrköpings kommun
Rådhuset
604 81 Norrköping

http://norrkoping.se

Följ Norrköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Norrköpings kommun

Efter IVO:s granskning – så här arbetar kommunen20.10.2020 18:03:35 CESTPressmeddelande

Det har nu gått en vecka sedan Inspektionen för vård och omsorg (IVO) på en pressträff offentliggjorde sin rapport i ärendet med den treåriga flickan som kallats för Lilla hjärtat. Flickan avled i januari 2020 efter att hon flyttat tillbaka till sina biologiska föräldrar sedan tvångsvården av henne upphört. Så här arbetar Norrköpings kommun nu vidare för att förhindra att någonting liknande händer igen.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum