RF/SISU

Information om internationell idrott och rådande säkerhetsläge

Dela

Just nu finns en osäkerhet och oro kopplat till säkerhetsläget mellan Ryssland och Ukraina. Läget kan komma att påverka flera idrotters möjligheter att delta i matcher, tävlingar och/eller mästerskap.

– Idrotten är en bro mellan människor och en nationell och internationell mötesplats men självklart påverkas möjligheterna av det internationella säkerhetsläget. Vår gemensamma prioritering är att måna om säkerheten för alla aktiva och ledare i första hand oavsett om det gäller svenska aktivas deltagande internationellt eller andra länders aktiva och ledares deltagande här i Sverige. Det är viktigt att internationella förbund nu och framåt tar kloka beslut om tävlingar och mästerskap i berörda länder, säger Björn Eriksson ordförande Riksidrottsförbundet.

Idrottsrörelsen beslutade 2015 om de internationella riktlinjer för svensk idrott som gäller idag och som innehåller ställningstaganden för hur idrottsrörelsen ska agera, delta och påverka internationellt.

Här finns “Internationella riktlinjer för svensk idrott”

Specialidrottsförbund beslutar själva om deltagande vid internationella evenemang vid säkerhetsrisk på grund av krigstillstånd, naturkatastrof eller dylikt. Gällande avrådan från att resa till något land hänvisas till Utrikesdepartementets rekommendationer.

Här finns information om länder som utrikesdepartementet avråder från resa till

Riksidrottsförbundet följer utvecklingen vad gäller konflikten mellan Ryssland och Ukraina, regeringens beslut och hur säkerhetsläget kan komma att påverka idrotten. Riksidrottsförbundet finns som stöd till idrottsrörelsen.

För mer information kontakta

Björn Eriksson
Ordförande Riksidrottsförbundet
070-626 46 06

För stöd kontakta

Marie Denitton
Samordnare Internationellt arbete Riksidrottsförbundet
marie.denitton@rfsisu.se
08-699 62 08

Nyckelord

Kontakter

Om

RF/SISU
RF/SISURiksidrottsförbundet (RF) är paraplyorganisation för hela den svenska idrottsrörelsen. RF:s främsta uppgift är att stödja och företräda våra 70 medlemsförbund (specialidrottsförbund) och leda rörelsen i gemensamma frågor, såväl nationellt som internationellt.
SISU Idrottsutbildarna är idrottsrörelsens eget studieförbund som erbjuder folkbildning till idrottsföreningar för att ge kunskap och kraft åt människors tankar, idéer och vilja att utvecklas.
RF-SISU:s 19 regionala organisationer, RF-SISU distrikt ger idrottsföreningar stöd i idrottsfrågor och med folkbildning. Idrottsrörelsen består av cirka 19 000 idrottsföreningar och drygt tre miljoner medlemmar.

Följ RF/SISU

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från RF/SISU

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum