Svensk Innebandy

Information om semifinalserien FBC Kalmarsund – IBF Falun

Dela

Med anledning av utbrottet av Covid-19, som drabbade FBC Kalmarsund och IBF Falun i semifinalserien på herrsidan, har FBC Kalmarsund meddelat Svenska Innebandyförbundet att de inte kommer till spel kommande vecka. Det innebär att IBF Falun spelar SM-final mot Storvreta IBK 2 maj.

FBC Kalmarsund. Foto: Per Wiklund
FBC Kalmarsund. Foto: Per Wiklund

Det var inför den femte SM-semifinalen (av totalt sju) som det konstaterades att båda lagen hade flera fall av Covid-19 i spelartrupperna. IBF Falun ledde då matchserien med 3-1 i matcher.

Svenska Innebandyförbundets Tävlingsutskott har utifrån beskedet från FBC Kalmarsund beslutat att IBF Falun därigenom vinner matchserien och avancerar till SM-finalen. Där möter de Storvreta IBK, i Gavlehovshallen i Gävle, söndagen den 2 maj kl. 15.15.

– Självklart är det mycket beklagligt och vi hoppades naturligtvis att vi aldrig skulle behöva hamna här, men samtidigt har alla parter varit medvetna om den här säsongens speciella förutsättningar redan från start. Vi har uppskattat allas stora samarbetsvilja i försöken att kunna avgöra matchserien på plan, även om vi nu inte nådde ända fram, säger Svenska Innebandyförbundets tävlingschef Magnus Nilsson.

– Situationen är oerhört tråkig för alla inblandade parter, men naturligtvis främst för Kalmarsund som tvingas avsluta en fantastisk säsong på detta snöpliga vis. Beslutet som togs om att skjuta upp semifinalserien till nästa vecka fattades för att alla inblandade verkligen hoppades att semifinalen mellan Kalmarsund och Falun skulle kunna avgöras på planen. Nu blir det tyvärr inte så, konstaterar Svenska Superligans vd Jörgen Lindgren och fortsätter:

– Vi har full respekt för det beslut som Kalmarsund har fattat och vill passa på att tacka alla inblandade för den stora samarbetsviljan och samtalen kring detta.

SM-finalen på herrsidan avgörs söndag 2 maj kl 15.15 i Gavlehovshallen i Gävle.
Damernas final, mellan Thorengruppen IBK och Pixbo Wallenstam IBK, spelas lördag 24 april kl 15.15 i samma arena.
Båda finalerna sänds på SVT och SportExpressen Play.

Mer information:
Magnus Nilsson, tävlingschef Svenska Innebandyförbundet
Tel: 076-038 20 41
Mejl: magnus.nilsson@innebandy.se

Jörgen Lindgren, vd Svenska Superligan
Tel: 072-213 17 00
Mejl: jorgen.lindgren@ssl.se

Nyckelord

Bilder

FBC Kalmarsund. Foto: Per Wiklund
FBC Kalmarsund. Foto: Per Wiklund
Ladda ned bild

Om

Svensk Innebandy
Svensk Innebandy
Sundbybergsvägen 9
171 21 Solna

08-514 274 00https://www.innebandy.se/

Innebandy är en sport för alla och det ska vara enkelt att vara med. Alla ska kunna finna samma glädje i sporten oavsett förutsättning. Barn, ungdomar och motionärer ska känna likadant kring innebandy som dem som utövar den på elitnivå.

Över 500 000 svenskar spelar innebandy regelbundet i lag, på jobbet, med kompisar eller i skolan.
Det finns omkring 120 000 licensierade spelare och innebandyn är i dag Sveriges näst största lagidrott.

Följ Svensk Innebandy

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svensk Innebandy

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum