Högskolan i Halmstad

Informationsdriven vård och strategiska samarbeten i fokus på Högskolans innovationskonferens

Dela

På torsdag, den 17 september äger Högskolans årliga innovationskonferens rum. Konferensen – Health Innovation Day 2020 – är i år digital och det är Högskolans profilområde Hälsoinnovation som står för innehållet. Medverkar gör tre internationella professorer, samarbetspartner från region och näringsliv samt Högskolans egna forskare.

Under konferensen, som har fokus på implementering av informationsdriven vård och vikten av strategiska samarbeten, medverkar tre internationella professorer: Julie Reed, professor i Implementation Science in Healthcare och James Barlow, professor i Technology and Innovation Management (Healthcare), båda verksamma vid Imperial College i London och gästprofessorer vid Högskolan i Halmstad. Dessutom är Philip Anderson, Assistant Professor i Emergency Medicine, Harvard Medical School, inbjuden talare. 

I sin presentation pratar Julie Reed om att använda artificiell intelligens, AI, vid implementering av innovationer i hälso- och sjukvård. James Barlow tar upp hur innovationer bör skapas efter behov och hur data nyttjas på bästa sätt, och Philip Anderson fokuserar på samarbetet mellan Region Halland, Högskolan i Halmstad och Harvard Medical School.

Bred medverkan

Drygt 300 personer har anmält sig till konferensen, från såväl näringsliv och offentlig verksamhet som akademi i både Sverige och andra länder. Deltagarna som i år får ta del av programmet digitalt kan lyssna till bland annat ett företagsperspektiv på samskapande inom hälsoinnovation, verkliga exempel på patienters upplevelser inom informationsdriven vård och exempel på starka samarbeten i Halland.

Flera av Högskolans forskare talar

Flera av Högskolans forskare medverkar under konferensen med presentationer och vid frågestunder. Det är bland andra Jens Nygren, professor i hälsoinnovation, Petra Svedberg, professor i omvårdnad och Mattias Ohlsson, professor i maskininlärning.

Det finns också möjlighet att se filmer om några av Högskolans pågående forskningsprojekt inom hälsoinnovationsområdet.

Leap for Life – Hallands nya innovationscentrum

I förra veckan lanserades Hallands nya gemensamma satsning på informationsdriven vård, Leap for Life. Satsningen presenteras under innovationskonferensen.

Praktisk information

Medierna är välkomna att ta del av programmet direkt på torsdag, kontakta Linnéa Andersson för mer information. Delar av konferensen kommer att finnas tillgängliga att se i efterhand.

Varmt välkomna till Health Innovation Day 2020!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad är känd för sina verklighetsförankrade utbildningar och små studentgrupper. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Lärosätet har två profilområden, Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen, och deltar aktivt i samhälls­utvecklingen genom omfattande samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

Presstips: Högskolan i Halmstad bjuder in till digitalt Sommaröppet15.7.2020 09:21:00 CESTPressmeddelande

Sommaröppet är en tradition vid Högskolan i Halmstad som i år måste göras på ett helt nytt sätt på grund av pandemin. I normala fall bjuds blivande studenter in för att ta del av campus och för att träffa lärare, studentkår, studenthälsan och andra viktiga funktioner vid lärosätet. I år anordnar Högskolan istället en digital mässa där de som blivit antagna till höstens utbildningar kan få svar på sina frågor.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum