Högskolan i Halmstad

Informationsdriven vård och strategiska samarbeten i fokus på Högskolans innovationskonferens

Dela

På torsdag, den 17 september äger Högskolans årliga innovationskonferens rum. Konferensen – Health Innovation Day 2020 – är i år digital och det är Högskolans profilområde Hälsoinnovation som står för innehållet. Medverkar gör tre internationella professorer, samarbetspartner från region och näringsliv samt Högskolans egna forskare.

Under konferensen, som har fokus på implementering av informationsdriven vård och vikten av strategiska samarbeten, medverkar tre internationella professorer: Julie Reed, professor i Implementation Science in Healthcare och James Barlow, professor i Technology and Innovation Management (Healthcare), båda verksamma vid Imperial College i London och gästprofessorer vid Högskolan i Halmstad. Dessutom är Philip Anderson, Assistant Professor i Emergency Medicine, Harvard Medical School, inbjuden talare. 

I sin presentation pratar Julie Reed om att använda artificiell intelligens, AI, vid implementering av innovationer i hälso- och sjukvård. James Barlow tar upp hur innovationer bör skapas efter behov och hur data nyttjas på bästa sätt, och Philip Anderson fokuserar på samarbetet mellan Region Halland, Högskolan i Halmstad och Harvard Medical School.

Bred medverkan

Drygt 300 personer har anmält sig till konferensen, från såväl näringsliv och offentlig verksamhet som akademi i både Sverige och andra länder. Deltagarna som i år får ta del av programmet digitalt kan lyssna till bland annat ett företagsperspektiv på samskapande inom hälsoinnovation, verkliga exempel på patienters upplevelser inom informationsdriven vård och exempel på starka samarbeten i Halland.

Flera av Högskolans forskare talar

Flera av Högskolans forskare medverkar under konferensen med presentationer och vid frågestunder. Det är bland andra Jens Nygren, professor i hälsoinnovation, Petra Svedberg, professor i omvårdnad och Mattias Ohlsson, professor i maskininlärning.

Det finns också möjlighet att se filmer om några av Högskolans pågående forskningsprojekt inom hälsoinnovationsområdet.

Leap for Life – Hallands nya innovationscentrum

I förra veckan lanserades Hallands nya gemensamma satsning på informationsdriven vård, Leap for Life. Satsningen presenteras under innovationskonferensen.

Praktisk information

Medierna är välkomna att ta del av programmet direkt på torsdag, kontakta Linnéa Andersson för mer information. Delar av konferensen kommer att finnas tillgängliga att se i efterhand.

Varmt välkomna till Health Innovation Day 2020!

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Länkar

Om

Högskolan i Halmstad
Högskolan i Halmstad
Box 823 (Besöksadress: Kristian IV:s väg 3)
301 18 Halmstad

035-16 71 00https://www.hh.se/

Det innovationsdrivande lärosätet

Högskolan i Halmstad är känd för sina verklighetsförankrade utbildningar och små studentgrupper. Forskningen är internationellt välrenommerad och bedrivs i tvärvetenskapliga innovations- och forskningsmiljöer. Lärosätet har två profilområden, Hälsoinnovation samt Smarta städer och samhällen, och deltar aktivt i samhälls­utvecklingen genom omfattande samverkan med både näringsliv och offentlig sektor.

Följ Högskolan i Halmstad

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Högskolan i Halmstad

350 000 kronor till studenter för samhällsnyttiga examensarbeten27.11.2020 18:09:48 CETPressmeddelande

I dag skulle Sparbanksstiftelsen Kronans årliga stipendieutdelning ha ägt rum vid en ceremoni på Högskolan i Halmstad. Så kom en pandemi i vägen. Men inget stoppar Sparbanksstiftelsen Kronan från att dela ut hundratusentals kronor till studenter för utmärkta examensarbeten med stor samhällsrelevans. Det är bara formen för utdelningen som i år är annorlunda. Och så prissumman på 350 000 kronor – vilket är 100 000 kronor mer än förra året – fördelat på nio examensarbeten vid Högskolan i Halmstad.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum