Region Örebro län

Inga anbud i upphandlingen av förlossningen i Karlskoga

Dela

När upphandlingen av förlossningen vid Karlskoga lasarett summeras står det klart att det inte har kommit in något anbud från någon privat aktör. Därmed avbryter hälso- och sjukvårdsnämnden upphandlingen. Istället återupptas arbetet för att återstarta förlossningsverksamheten i egen regi.

- Vi kan konstatera att det saknas intresse från marknaden om att bedriva förlossningsverksamhet i Karlskoga. Samtidigt kvarstår uppdraget att förlossningsverksamhet ska erbjudas vid både Universitetssjukhuset i Örebro och vid Karlskoga lasarett. Arbetet för att öppna förlossningen igen fortsätter därför nu i egen regi, säger Karin Sundin (S), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Avstampet för att kunna återöppna förlossningsverksamheten i Karlskoga i egen regi igen blir utredningen ”Hälso- och sjukvårdsdirektörens plan för att återöppna förlossningen vid Karlskoga lasarett” som presenterades för hälso- och sjukvårdsnämnden i februari år 2020, före beslutet om att gå vidare med upphandling av förlossningsverksamheten.

- I dag gav nämnden hälso- och sjukvårdsdirektören i uppdrag att återkomma till nästa sammanträde, den 29 september, med en reviderad plan och en justerad tidplan för ett skyndsamt återöppnande av förlossningen i Karlskoga, säger Karin Sundin.

Kontakt

Karin Sundin, ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden, telefon: 072-142 06 20.

I den händelse inte Karin Sundin svarar sitter hon i nämndsammanträde, då går det bra att ringa presskontakt Carl Olsson, telefon: 019-602 75 48, så tar han ett meddelande.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Om

Region Örebro län
Region Örebro län
Eklundavägen 1
701 16 Örebro

http://www.regionorebrolan.se

Region Örebro län - Tillsammans skapar vi ett bättre liv

Region Örebro län ansvarar för många frågor som berör länsinvånarnas vardag och framtid, bland annat hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, infrastruktur, näringslivsutveckling, kultur och utvecklingen av social välfärd.

Följ Region Örebro län

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Region Örebro län

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum