Enköpings kommun

Inga nya konstaterade fall av corona inom vård och omsorg

Dela

Under veckan har inga nya konstaterade fall av corona rapporterats till vård- och omsorgsförvaltningens stab.

– Det är skönt att se att rapporterna visar på ett förbättrat smittläge i våra verksamheter, säger Lotta Tronêt, förvaltningschef vård- och omsorgsförvaltningen.

– I förra veckan skickade vi ut resterande vaccinationserbjudanden till våra kunder inom hemtjänsten och hemsjukvården. Nu har alla kunder med hemtjänst, hemsjukvård och larm fått erbjudandet, säger AnnaKarin Bye, medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS).

– Vi får signaler från Region Uppsalas Call Center för vaccinationsbokning att större delen av våra kunder tackar ja till erbjudandet.

– Nu planerar vi för vaccinationerna av personalen inom hemtjänsten och hemsjukvården, som är nästa steg. De kommer att starta snart. Alla medarbetare som är yngre än 65 år kommer att vaccineras på Kompassen, som är Region Uppsalas vaccinationscentral i Enköpings kommun. Medarbetarna som är 65 år eller äldre kommer att erbjudas vaccination på vårdcentral.

Fast tid för telefonintervju

I dag finns vår medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) tillgänglig för intervju på telefon klockan 16–16.20.

Nyckelord

Kontakter

Om

Enköpings kommun
Enköpings kommun
Torggatan 21
749 35 Enköping

0171- 62 50 00https://enkoping.se/

Enköping, Sveriges närmaste stad, är en av landets snabbast växande kommuner – mitt i Europas mest expansiva tillväxtområden. Här byggs nya verksamheter, nya stadsdelar växer fram och vi planerar för framtidens Enköping. I kommunen jobbar cirka 3 500 personer för att varje dag erbjuda välfärd och service till invånare, föreningar, företag och besökare.

Följ Enköpings kommun

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Enköpings kommun

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum