Svenska Judoförbundet

Inga svenska medaljer på EM under lördagen

Dela

Det blev inga medaljer för Tommy Macias (-73 kg) eller Robin Pacek (-81 kg) när EM inleddes under lördagen. Tommy Macias tog sig efter flera intensiva matcher till återkval, med chans att nå en bronsmatch, men förlorade återkvalsmatchen i golden score. Robin Pacek åkte ut i den tredje omgången. I morgon söndag tävlar Marcus Nyman (-90 kg) och Joakim Dvärby (-100 kg).

Tommy Macias fick det inte att stämma under årets EM. Foto: Marina Mayorova.
Tommy Macias fick det inte att stämma under årets EM. Foto: Marina Mayorova.

Tommy Macias (-73 kg) gick flera långa och intensiva matcher i grundomgången. Redan den första matchen mot Rumänen Adrian Sulca gick till golden score där Macias slutligen tog hem segern genom ett kast. Den andra matchen mot portugisen Joao Fernando vann Macias i slutminuten genom en fasthållning.

I kvartsfinalen ställdes Tommy Macias mot Nils Stump från Schweiz. Det blev en lång och intensiv match med flera kastförsök från både Macias och Stump. Det var tillslut Stump som drog det längsta strået när han genom en benkast fick ner Macias i mattan. Förlusten innebar återkval för Macias.

I återkvalet stod ryssen Musa Mogushkov för motståndet. Även den här matchen blev en långdragen och händelserik historia med flera attacker från båda sidor. Det var först 2.28 in i golden score som matchen avgjordes när Macias i ett kastförsök drog på sig en tredje och sista varning.

Robin Pacek (-81 kg) lottades in i tävlingen i andra omgången och ställdes då mot Marcel Cercea från Rumänien. Pacek kopplade tidigt greppet om matchen och kastade först rumänen på en waza-ari (poäng) och fick strax därefter till ytterligare ett kast som gav Pacek segern.

I nästa match väntade Ivaylo Ivanov från Bulgarien i en lång match som gick till golden score. Halvminuten in i golden score lyckas Ivanov få ner Pacek i mattan och koppla ett halslås på honom, vilket innebar vinst för Ivanov.

Nya medaljchanser under söndagen

I morgon söndag fortsätter EM med de tyngre viktklasserna. För Sverige tävlar tävlar Marcus Nyman (-90 kg) och Joakim Dvärby (-100 kg).

Hålltider:

11.00 Grundomgång, semifinaler och återkval.
17.00 Bronsmatcher och finaler.

Tävlingen går att följa live på https://live.ijf.org/.

Nyckelord

Kontakter

Bilder

Tommy Macias fick det inte att stämma under årets EM. Foto: Marina Mayorova.
Tommy Macias fick det inte att stämma under årets EM. Foto: Marina Mayorova.
Ladda ned bild
Arkivbild, Robin Pacek (blått). Foto: Marina Mayorova.
Arkivbild, Robin Pacek (blått). Foto: Marina Mayorova.
Ladda ned bild

Om

Svenska Judoförbundet
Svenska Judoförbundet
Edith Södergrans gata 7
754 60 Uppsala

+46 (0)18-430 05 10http://www.judo.se

Svenska Judoförbundet (SJF) är en medlemsstyrd organisation som består av ca 20 000 medlemmar organiserade i omkring 160 klubbar. Svenska Judoförbundet verkar för att utvecklingen inom judo i Sverige ska gå framåt och har som syfte att främja medlemsklubbarnas verksamhet såväl som den nationella och internationella verksamheten. SJF arbetar för en jämställd judomiljö där alla som vill ska kunna delta. SJF bedriver verksamhet från barn till veteran där majoriteten av medlemmarna är mellan 7 och 12 år. Både det svenska landslaget och paralandslaget i judo är framgångsrika internationellt och har tagit flera medaljer vid internationella mästerskap och på världstouren. www.judo.se

Följ Svenska Judoförbundet

Abonnera på våra pressmeddelanden. Endast mejladress behövs och den används bara här. Du kan avanmäla dig när som helst.

Senaste pressmeddelandena från Svenska Judoförbundet

Inga svenska placeringar på året EM18.4.2021 20:32:13 CEST | Pressmeddelande

Inte heller under söndagen gick det vägen på EM i Lissabon för svenskarna, som åkte ut tidigt ur mästerskapet. Marcus Nyman (-90 kg) som visat fin form de senaste tävlingarna, inledde med vinst i sin första match efter att motståndaren dragit på sig tre varningar. I den kommande matchen tog det dock stopp och Nyman som förlorade på en fasthållning efter att motståndaren Nemanja Majdov från Serbien lyckats kontra Nymans kastförsök. Joakim Dvärby (-100 kg) mötte Cyrille Maret från Frankrike i första matchen. Dvärby inledde matchen bra med ett kast som gav waza-ari (poäng). Fransmannen kom igen och kastade sedan Därby på waza-ari, vilket innebar att det stod lika och matchen gick till golden score. Ett par minuter in i golden score drog Dvärby på sig en tredje utvisning och förlorade därmed matchen. Nu återstår två tävlingar i OS-kvalet; Grand Slam i Kazan 5-7 maj och VM i Budapest 6-13 juni.

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum