Stockholms stad

Ingela Lindh ny stadsdirektör

Dela

Ingela Lindh föreslås bli ny stadsdirektör. Ingela Lindh är idag biträdande stadsdirektör och chef för avdelningen för stadsutveckling, samt VD för Stadshus AB.

Margareta Östrand och Fredrik Jurdell föreslås bli nya biträdande stadsdirektörer. Margareta Östrand är stadsdelsdirektör på Södermalms stadsdelsförvaltning och Fredrik Jurdell är VD på SHIS. Förslaget ska förhandlas enligt MBL för att sedan komma upp till beslut på Kommunstyrelsens nästa sammanträde, onsdag den 14 september.

– Ingela Lindh har arbetat med att förändra stadens organisation och arbetssätt när det gäller bostadsbyggandet där vi har ett tydligt och högt ställt mål om 40 000 bostäder till 2020. Det är något som hon nu tar med sig i sin nya roll som stadsdirektör. Bostadsbristen är en av de största utmaningarna som Stockholm står inför, säger finansborgarråd Karin Wanngård. 

Vid frågor, vänligen kontakta:
Ömer Oguz
Kommunikationschef
Finansroteln
Stadshuset
076-122 92 34
omer.oguz@stockholm.se

Nyckelord

Bilder

Om

Stockholms stad
Stockholms stad
Ragnar Östbergs plan 1
105 35 Stockholm

08 508 290 00http://stockholm.se

I Stockholms stad arbetar cirka 40 000 personer. Du möter oss i skolan, på äldreboenden, i parken, när du ska söka bygglov eller går till simhallen för att träna. Stockholms stads verksamhet styrs av folkvalda politiker och organiseras i stadens förvaltningar och bolag.

Stockholms stad är en organisation med decentraliserat ansvar. Det betyder att besluten ofta fattas lokalt, så nära de berörda som möjligt.

Följ Stockholms stad

Abonnera på våra pressmeddelanden.

Senaste pressmeddelandena från Stockholms stad

I vårt pressrum kan du läsa de senaste pressmeddelandena, få tillgång till pressmaterial och hitta kontaktinformation.

Besök vårt pressrum